You are here
Home > Featured > RoboCop: „Dead or alive, you’re coming with me!”

RoboCop: „Dead or alive, you’re coming with me!”

RoboCop, este de departe unul dintre cele mai anticipate filme ale acestui inceput de an.

Dupa vizionarea de presa am inteles si de ce… pentru ca este un film ce reuseste sa isi intreaca predecesorul, iar aici fac referire clara la originalul RoboCop (r. Paul Verhoeven, 1987).

robocop_2

Cu adevarat surprinzator, dar acest nou remake al unui film realizat de Verhoeven (dupa oarecum tristul Total Recall de anul trecut), a confirmat la toate capitolele: distributie, regie, decoruri, costume, efecte speciale si coregrafii de lupta spectaculoase.

Contrar asteptarilor, nu am sa incep cu Joel Kinnaman (un Alex Murphy excelent jucat), ci mai degraba cu Michael Keaton, care parca a inviat din morti cu acest rol demential, el intrand in pielea personajului Raymond Sellars, seful OmniCorp.

Personal, el este preferatul meu din intreaga distributie a noului RoboCop… insa, daca stau bine si analizez, realizez ca batranul Gary Oldman este si el la inaltime (de fapt acolo a cam fost mereu) si m-a facut sa uit de usuraticul rol secundar facut anul trecut in Paranoia, rol din pricina caruia m-am speriat, crezand ca si Oldman a luat-o pe urmele lui Nick Cage, Bruce Willis si multi altii.

robocop_3

Intorcandu-ne la RoboCop-ul nostru, vreau sa imi declar “afectiunea” si pentru efortul (fie el si secundar) facut de Jackie Earle Haley (in film Rick Mattox), un specialist al armelor, a carui misiune este sa antreneze “oamenii de tinchea” produsi de OmniCorp. Samuel L. Jackson nu putea lipsi nici el, dupa cum ne-a obisnuit de altfel in ultimii ani cu prezenta in mai toate francizele, fie ele de succes sau nu (mai lipsea sa joace si in Hunger Games sau Hobbit).

Am sa inchei cu Joel Kinnaman, nu ca mi-a displacut, ba mai degraba ca mi-a placut foarte mult pasiunea cu care l-a intruchipat pe talentatul (si dedicatul) ofiter de politie Alex Murphy. By the way, asta ar cam fi rolul lui Joel de “debut” ca si principal in lumea Hollywoodiana, in Safe House si The Girl With The Dragon Tattoo, avand roluri secundare.

robocop_4

Jose Padihla, este cel care a dus tot greul in spate, deoarece usor nu i-a fost sa regizeze acest film, iar asta s-a datorat in principal din cauza studiourilor, care isi tot baga nasul si strica film dupa film.

Daca va intrebati ce a mai facut Padihla, va spun eu ca absolut nimic la Hollywood, ci doar prin Brazilia lui natala vreo cateva filme, insa doua dintre ele chiar au facut furori: Tropa de Elite 1 si 2. Pana la urma, cu RoboCop, in ciuda tutror abaterilor de la linia imaginata de el si de scenaristi (Joshua Zetumer, bazat pe cel scris in 1987), a facut o treaba mai mult decat excelenta!

robocop_5

Filmul nu sta rau nici la efectele speciale si aici vreau sa evidentiez designul costumului imbracat de Alex Murphy, cel care prin intermediul acestui gadget, devine un soi de Iron Man.

As vrea sa amintesc in incheiere, de o scena care mi-a starnit amuzamentul: in clipa in care Alex realizeaza in ce a fost transformat, el se sperie si evadeaza din incinta OmniCorp. Odata cu gestul lui, ne-a fost dezvaluita si locatia fabricii, nicaieri altundeva decat in…. China! De aici si revelatia mea: RoboCop este “Made in China”.

Enjoy!

robocop_6

One thought on “RoboCop: „Dead or alive, you’re coming with me!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top