You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: Divergent si The Grand Budapest Hotel

De azi pe ecrane: Divergent si The Grand Budapest Hotel

Hotel Grand Budapest / The Grand Budapest Hotel este fara indoiala recomandarea saptamanii din partea Cinefanului.

Wes Anderson a reusit fara indoiala sa realizeze o mica bijuterie cinematografica. Am fost realmente cucerit de doua aspecte: diversitatea comportamentala a personajelor aflate in centrul enigmaticei povesti, dar mai ales de scenografia uluitoare a intregului film.

budapest_blog

Pacat ca la Oscarurile din acest an filmul The Grand Budapest Hotel nu a bifat nici o nominalizare, el castigand totusi un prestigios premiu la festivalul de la Berlin (Ursul de Argint – marele premiu al juriului).

Daca ar trebui sa laud pe cineva din distributie nici nu as sti cu cine sa incep, deoarece in acest film sunt o intreaga pleiada de actori remarcabili. Fie ca e vorba de Ralph Fiennes, Tony Revolori , F. Murray Abraham, Willem Dafoe, Jeff Goldblum sau Harvey Keitel, absolut toti au fost la inaltime. Recenziile pozitive cu privire la Grand Budapest Hotel au venit din toate partile, fie ei critici sau simpli cinefili, iar asta s-a putut observa si in box office unde filmul lui Wes Anderson a strans o suma impresionanta pentru un film de acest gen.

divergent_1

Divergent este filmul despre care toata lumea crede ca este noul Hunger Games. La prima vedere si eu am fost tentat sa cred asta, iar dupa vizionare am realizat ca supozitia tuturor nu a fost departe de realitate.

Realizatorii filmului vor sa dea lovitura cu aceste noi aventuri in centrul carora se afla aproape in totalitate numai adolescenti. Personal, cred ca Divergent nu se poate compara cu seria Hunger Games pentru simplul fapt ca are foarte multe lacune cea mai importanta fiind chiar actrita Shailene Woodley (in rol principal). In loc sa fie punctul forte al filmului, ea a fost dimpotriva, veriga cea mai slaba din tot Divergentul.

Filmul nu a fost salvat nici de Ashley Judd sau Jai Courtney, desi ei chiar au incercat cate ceva. Regia apartine lui Neil Burger, cel care a mai realizat Limitless si The Illusionist. Romanul ce sta la baza lui Divergent este scris de tanara Veronica Roth si este primul dintr-o serie de trei. Probabil ca in scurt timp va urma ecranizarea si a celorlalte doua carti intitulate Insurgent si Allegiant.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top