You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: 300 – Rise of an Empire, Dallas Buyers Club, Closer to the Moon si The Broken Circle Breakdown

De azi pe ecrane: 300 – Rise of an Empire, Dallas Buyers Club, Closer to the Moon si The Broken Circle Breakdown

Au fost nevoie de sapte ani pentru a ne bucura de o continuare a celebrului 300. Asteptarea a luat sfarsit!

300_sapt

Incepand de azi, 300: Rise of an Empire 3D / 300: Ascensiunea unui Imperiu 3D va rula in toata tara. Filmul are punctaj maxim la toate capitolele: efecte speciale senzationale, 3D-ul cu adevarat prezent in toate scenele, muzica si coregrafiile de lupta excelente, iar pe langa toate astea, bonusul principal este Eva Green!

Incepatorul Noam Murro se descurca minunat cu regia acestui film, iar scenaristii Zack Snyder, Kurt Johnstad, avand la baza povestea imaginata de Frank Miller, s-au achitat foarte bine de datoria pe care o aveau fata de fani.

dallas_sapt

Dallas Buyers Club, este unul dintre castigatorii de la Oscarurile din acest an. Cu trei premii Oscar in portofoliu, doua dintre ele fiind foarte importante (actor in rol principal, actrita in rol secundar, cel mai bun machiaj si coafura), filmul a luat fata altor productii cotate cu sanse mai mari, iar aici amintim de American Hustle si The Wolf of Wall Street.

Subiectul tratat de filmul regizorului Jean-Marc Vallée este unul extrem de sensibil pentru americani: SIDA si efectele bolii asupra societatii. Toate acestea se intampla in anii ‘80 pe fondul  unor medicatii proaste, actiune ce a fost incurajata din plin si mai ales din interes, de marile companii farmaceutice din acea perioada. Matthew McConaughey si Jared Leto au facut istorie cu rolurile ce le-au fost incredintate, dovada acestui lucru fiind si premiile castigate de acestia (si amintite mai sus).

closer_sapt

A venit se pare intr-un final si randul lui Closer to the Moon sa vada “lumina cinematografelor”. Dupa lungi amanari suferite din diverse motive, filmul genialului Nae Caranfil va rula incepand de astazi. Povestea Marelui Jaf Comunist este adaptata marelui ecran intr-o maniera inconfundabila, bucurandu-se de asemenea si de aportul substantial adus de Mark Strong si Vera Farmiga, cei doi avand roluri centrale in aceasta co-productie romano-americana. Speram si ii si uram filmului sa aduca in salile de cinema cateva zeci de mii de spectatori, caci probabil doar in acest fel munca d-lui Caranfil va putea fi rasplatita.

broken_circle_sapt

The Broken Circle Breakdown este un film ceva mai altfel fata de ce ne-am obisnuit sa vedem in ultima perioada. O poveste de dragoste infiripata la prima vedere intre Elise si Didier, insa nelipsita pe alocuri de probleme ce vor pune la grea incercare legatura puternica dintre cei doi. In rolurile principale ii avem pe Veerle Baetens si Johan Heldenbergh, iar regia este semnata de Felix Van Groeningen. Filmul a primit cateva premii internationale si chiar si o nominalizare la Oscar la sectiunea “Cel mai bun film strain”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top