You are here
Home > Filme > De azi la cinema: Transcendence, Brick Mansions, Jeune & Jolie si D’Ora

De azi la cinema: Transcendence, Brick Mansions, Jeune & Jolie si D’Ora

In acest weekend pe marile ecrane putem vedea nu mai putin de 4 premiere. Dar sa le luam pe rand:

transcendence_blog

Transcendece: Viata dupa moarte. Cel mai nou film cu Johnny Depp in rolul principal ar putea sa va convinga sa mergeti la cinema pentru Depp si nu pentru subiectul caruia ii lipseste originalitatea. Ideile pe care le trezinta Transcendence le-am vazut deja in cateva filme de succes (Eagle Eye, A.I. si chiar in recentul Captain America: The Winter Soldier). Pe scurt, dr. Will Caster, aflat pe moarte in urma unui atac, isi transfera memoriile si intreaga personalitate intr-un computer super-performant creat de el. Ceea ce va urma, va las pe voi sa vedeti la cinema.

Cert este ca in ultima vreme filmele lui Depp nu prea mai au priza la public (daca ne uitam la dezamagitoarele The Rum Diaries si Dark Shadows). Iar Transcendence a fost si el un mare flop la box-office in SUA.

brick_blog

Tot in acest weekend avem sansa de a vedea ultimul film terminat al lui Paul Walker, Brick Mansions / Zona de pericol. Remake al peliculei frantuzesti Banlieue 13 (2004), acest remake american este realizat chiar la 10 ani de la filmul original (care a avut si o continuare in 2009 – Banlieue 13: Ultimatum).

Paul Walker interpreteaza un politist aflat sub acoperire ce incearca sa dejoace planurile unui mafiot. Actiune, si efecte speciale in acest film care cu siguranta va aduce in salile de cinema fanii regretatului Paul Walker. Pe indragitul actor il vom mai vedea in ultimul sau film, Fast & Furios 7, in 2015.

jolie_blog

Jeune & Jolie / Tanara si Frumoasa este cel mai nou film regizat de Francois Ozon si spune povestea lui Isabelle, o adolescenta pariziana in varsta de 17 ani, de familie buna, care se prostitueaza din pura placere. Filmul a facut parte din selectia oficiala Cannes 2013. Actrita ce o interpreteaza pe Isabelle (Marine Vacth) are 24 de ani, iar acesta este primul ei rol principal intr-un lung metraj.

In fine, ultima premiera a saptamanii este un film romanesc independent D’Ora. Delia Antal a reusit sa regizeze, sa scrie, sa produca, sa joace si sa si distribuie filmul ei in Marea Britanie si Romania. O performanta demna de laudat, avand in vedere ce greu reusesti sa faci film in Romania.

dora_blog

D’Ora ne prezinta aventurile unei tinere naive, dintr-o Romanie post-comunista, ce prinde oportunitatea de a emigra spre Anglia, chiar daca asta inseamna a calatori cu o duba, intr-o cutie de carton. Ajunsa in Londra, visurile ei la bogatie si faima sunt repede spulberate de realitatea vietii cotidiene in Londra. In scurt timp, ea ajunge sa faca niste compromisuri pe care nu si le-ar fi inchipuit posibile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top