You are here
Home > Featured > De azi la cinema: The Wolf of Wall Street, Saving Mr. Banks si Dhoom: 3

De azi la cinema: The Wolf of Wall Street, Saving Mr. Banks si Dhoom: 3

Incepand de azi, ne putem delecta cu trei filme noi in salile de cinema.

Incepem cu The Wolf of Wall Street / Lupul de pe Wall Street, cel mai nou film al lui Martin Scorsese si cu un scenariu creat de Terence Winter, ce are la baza cartea scrisa de Jordan Belfort. Va fi imposibil sa nu remarcati faptul ca acest film reprezinta cea de a cincea colaborare a lui “Marty” cu Leonardo DiCaprio (Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island).

Alaturi de “actorul interzis la premiul Oscar”, straluceste Margot Robbie, o actrita australianca de 24 de ani, ceea cu care in mod cert veti ramane in minte chiar si cu mult timp dupa ce filmul va fi terminat. Tripleta de vis a filmului, este completata de Jonah Hill, individ care incearca sa ne demonstreze (si reuseste a doua oara de la Moneyball incoace) ca nu este tipul de actor care joaca vesnic in comedii superficiale, asa cum ne obisnuise candva.

wolf_of_wall_street

In rest ii mai pot aminti si pe Kyle Chandler respectiv Matthew McConaughey (un rol minor, dar memorabil). Dupa cum déjà poate stiti (din pricina mediatizarii intense), personajul central este Jordan Belfort, un broker ce va face cariera (sau mai bine zis istorie) pe Wall Street, prin modalitati deloc ortodoxe sau legale.

Filmul este si mai interesant, deoarece faptele sunt reale (descrise in amanunt de Belfort in cartea lui) si ne arata decadenta de pe Wall Street din anii ’90, decadenta ce o putem observa din plin si in alte productii cinematografice cum ar fi Wall Street (ambele), Boiler Room sau Margin Call.

Insa diferenta semnificativa dintre alte productii si cea a lui Scorsese, este modalitatea prin care povestile prind viata, faptul ca genialul “Marty” nu se dezice nici de aceasta data si merge pana la capat! El nu pune nicio perdea intre intamplarile din viata lui Belfort si spectatorii prezenti in sala de cinema, asa cum altii au facut-o. Si-a asumat acest lucru, chiar daca asta a insemnat sa creeze scene explicite cu modalitati de a te droga, de sex sau sa utilizeze un limbaj obscen (cum ar spune ipocritii) si aici pot sa va comunic, ca infamul “fuck” este utilizat de 506 ori (chiar mai mult decat in Goodfellas). Ca sa scurtam povestea, filmul nu trebuie ratat sub nicio forma, iar asta se aplica cam oricarui tip de cinefil.

saving_mr_banks

Saving Mr. Banks: In cautarea povestii, cea de a doua premiera despre care vom vorbi, este filmul ce ne spune povestea din spatele ecranizarii celebrei pelicule Mary Poppins, din perspectiva autoarei P.L Travers. Adaptarea cinematografica a romanului omonim, ce a stat la baza filmului din 1964, nu a fost deloc usoara, asa cum vedem si in “luptele aprige” duse de ea (Emma Thompson) impotriva lui Walt Disney (Tom Hanks).

Ce a rezultat de aici? Un film ce a facut istorie, care a luat cinci premii Oscar si alte 15 premii la diverse alte festivaluri (inclusive BAFTA si Golden Globe). Din distributia lui Saving Mr Banks, mai fac parte, printre multi altii si Colin Farrell, Paul Giamatti si Ruth Wilson. Regia apartine lui John Lee Hancock (The Blind Side, The Alamo).

Dhoom_11

Filmul indian Dhoom: 3 / Lovitura, reprezinta cea de a treia si ultima premiera pentru salile de cinema pe aceasta saptamana. Cu Aamir Khan, Abhishek Bachchan si Katrina Kaif in rolurile principale si cu o regie ce apartine lui Vijay Krishna Acharya, productia a facut istorie in box office-ul mondial, dar mai ales in cel nord American, unde este filmul Indian cu cele mai mari incasari.

Explicatia acestui succes, este simpla: actiunea filmului se desfasoara in Chicago, unde un hot priceput, deghizat in magician, pune la cale o serie de jafuri spectaculoase. Pentru prinderea lui, politia Chicago, dar si seful bancii pagubite, cer ajutorul unor detectivi faimosi din Mumbai.

Productia este plina de urmariri, explozii si “lovituri de teatru”, toate create in maniera filmelor Hollywoodiene din anii ’90, dar si cu un pic de picanterii gadgetiistice care fac deliciul publicului de gen.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top