You are here
Home > Featured > De azi la cinema: Maleficent 3D si The Two Faces of January

De azi la cinema: Maleficent 3D si The Two Faces of January

Maleficent intra (spre satisfactia mea) de astazi pe ecrane. O intoarcere triumfala a Angelinei Jolie pe marele ecran ca si actrita dupa o pauza de aproximativ patru ani.

maleficent_blog

Desi initial ma asteptam la un film relativ infantil, am ramas extrem de placut surprins sa constat ca nu este cazul unei asemenea concluzii. Maleficent (in regia lui Robert Stromberg) este un film cat se poate de serios, de fapt e un fantasy ce are ca punct de pornire un basm pentru copii si care se transforma intr-o poveste ce se adreseaza tuturor categoriilor de varsta.

Punctele forte ale filmului? Clar Angelina Jolie care mi-a luat rasuflarea (ca de obicei as zice) si povestea care a fost reimaginata intr-un mod cat se poate de original. Bile negre? Pai nu prea sunt multe bile negre insa clar Fat-Frumos din papusoi (Prince Phillip) a fost de pe alta planeta… si poate ca nici 3D-ul nu a fost ce a trebuit.

faces_blog

Triunghiul Dragostei si al Mortii / The Two Faces of January reprezinta debutul regizoral al iranianului Hossein Amini in domeniul filmelor de lung metraj. Avand o experienta vasta in calitate de scenarist (Killshot, Drive, Snow White and the Huntsman) Amini demonstreaza ca se descurca si in spatele camerei de fimat.

Actiunea thiller-ului The Two Faces of January este plasata in in pitoreasca Elada undeva prin anii ’60. Filmul este sustinut puternic din punct de vedere scenografic dar si al distributiei (Viggo Mortensen, Kirsten Dunst si Oscar Isaac).

Chiar daca il consider ca fiind usor lungit raman la parerea ca The Two Faces of January este o productie ce trebuie bifata, mai ales ca este altceva in aglomeratia de filme cu supereroi si invazii extraterestre.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top