You are here
Home > Featured > Thor: The Dark World – bullseye!

Thor: The Dark World – bullseye!

Uau! Marvel a reusit sa revina pe drumul cel bun. Sa nu credeti ca fac referire la box-office, deoarece acolo lucrurile sunt de un roz intens, ci fac trimitere catre reusita unui scenariu foarte bun impletit cu o prestatie actoriceasca pe masura… intr-un singur cuvant: Thor!

Avand in vedere ca Alan Taylor a mai regizat doar trei filme pentru marele ecran, pana la Thor: The Dark World, eu cred ca s-a descurcat de minune cu acest „debut” al sau in lumea blockbusterelor.

thor2_1

Totusi nu trebuie neglijata experienta acumulata in universul TV; zeci de episoade regizate de Alan Taylor, episoade ce apartin unor seriale extrem de populare, incepand inca din anii ’90 si continuand pana in prezent, iar aici as putea sa amintesc printre multe altele, de Oz, Six Feet Under, Deadwood, Roma, The Sopranos, Mad Men sau Game of Thrones.

Il preaslavesc pe Alan Taylor, deoarece cu ajutorul lui, al stilului in care a realizat Thor: The Dark World, mi-am regasit acea placere profunda (ulterior pierduta) pe care o aveam cand priveam Iron Man si Iron Man 2, sau Captain America: The Fist Avenger.

M-a ajutat sa uit de incordarea ce am avut-o cand am urmarit greoiul Thor a lui Branagh, sau de confuzia pricinuita de ghiveciul intitulat Iron Man 3 (saracul Mandarin).

thor2_2

Afirm fara ezitare ca cea de a doua parte din Thor, este perfecta. Perfecta pentru cameourile senzationale, umorul de foarte buna calitate, actiunea logica gandita excelent de catre scenaristi (Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely) si adusa la viata de catre Alan Taylor, precum si din pricina actorilor, cei care  si-au dat silinta sa realizeze un film de calitate, un film ce se adreseaza tuturor categoriile de varsta.

Referitor la distributia filmului, nici nu stiu de cine sa amintesc mai intai… de oscarizatul si legendarul Anthony Hopkins (un Odin mult mai prezent de aceasta data), de indragitul Tom Hiddleston (….a perfect Loki), de sex-simbolul Chris Hemsworth (un Thor maturizat), sau poate de incredibilul Christopher Eccleston (maleficul Malekith)? Ca sa nu mai vorbim ca nici Rene Russo, Idris Elba, Ray Stevenson sau Stellan Skarsgard nu se lasa mai prejos.

thor2_3

Treaba excelenta au facut si cei care au fost responsabili de efectele vizuale (senzationale), cu coloana sonora (pe masura), dar si designerii costumelor (uniformele elfilor malefici din Svartalfheim isi fac toti banii) .

Ce sa mai lungesc vorba… concluzia e una singura: Thor: The Dark World are cinci stele din cinci!

Probabil ca daca ar fi sa atribui o bila neagra, fie ea cat de mica, acestui film, as da-o din cauza efectului 3D, conversie ce putea sa lipseasca cu desavarsire din productie. Insa, trebuie si studiourile sa stoarca cat mai multi banuti… caci niciodata nu e suficient, nu?

thor2_4

Recomand sa vizionati filmul pe un ecran foarte mare, de preferinta sala IMAX (Cinema City Cotroceni) sau salile Epika, respectiv Ultra (Grand Digiplex Baneasa) toate trei din Bucuresti, iar daca nu aveti aceasta posibilitate, mergeti totusi sa il vedeti oriunde, merita pe deplin!

Enjoy!

thor2_5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top