You are here
Home > Berlinale > Standul Romaniei la Berlinale 2013

Standul Romaniei la Berlinale 2013

Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc este prezenta in perioada 7-15 februarie, in cadrul market-ului de film organizat de Festivalul International de Film de la Berlin, un stand dedicat cinematografiei romanesti.

Pentru al saselea an consecutiv, Romania este prezenta in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei de film, European Film Market, eveniment ce aduna anual un numar de 7000 de participanti din peste 90 de tari.

Standul romanesc de la Berlin are drept scop promovarea cinematografiei romanesti pe plan international si pune la dispozitia invitatilor festivalului si participantilor la market (distribuitori de film, producatori, directori de festivaluri, jurnalisti) informatii si noutati legate de activitatile industriei de film romanesti, facilitand totodata, prin diverse evenimente, interactiunea dintre cineastii romani si cei straini.

APFR a reeditat Catalogul Romanian Films, un compendiu al tuturor filmelor romanesti de lung metraj si documentar, ce au avut premiera in 2012 sau care urmeaza a fi lansate in 2013. De asemenea, la standul romanesc de la Berlin se poate gasi si noua editie a catalogului Romanian Short Films, un material de promovare dedicat scurt-metrajului romanesc realizat de Asociatia Este’n’est.

Una dintre misiunile APFR o reprezinta si sutinerea cineastilor romani prezenti in diferitele sectiuni si programe ale festivalului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top