You are here
Home > Berlinale > Promised Land: Matt Damon si Gus Van Sant la Berlinale cu un nou film

Promised Land: Matt Damon si Gus Van Sant la Berlinale cu un nou film

Al doilea film important din aceasta a doua zi de festival este Promised Land / Taramul Fagaduintei – film prezent in competitia oficiala a Berlinalei.

In Promised Land, Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului ce declanseaza o serie de evenimente care ii vor schimba viata dupa ce ajunge intr-un orasel unde angajatorii sai vor sa puna mana pe resursele naturale locale.
Gus Van Sant a regizat filmul dupa un scenariu original scris de John Krasinski si Matt Damon, dupa o poveste de Dave Eggers. Promised Land va avea premiera in Romania pe 15 februarie.

Regizorul si cei doi scenaristi si actori au fost prezenti la Berlinale atat la conferinta de presa de la pranz cat si la premiera de seara de la Berlinale Palast.

Iata cateva declaratii de la conferinta de presa a filmului:

Matt Damon: “Planul initial era ca eu sa regizez acest film. John si cu mine l-am scris impreuna, trebuia sa-l producem impreuna si eu sa-l regizez. Din motive legate de alte proiecte, nu am putut face acest lucru. Si prima persoana la care m-am gandit a fost Gus. Experientele anterioare de la Good Will Hunting si Gerry au fost atat de minunate incat a fost prima alegere”.

Intrebat de prietenul sau Ben Affleck si care sunt sansele ca Argo sa ia Premiul Oscar, Matt Damon a declarat: (Eu si cu Ben Affleck) “avem o companie impreuna. Si cu succesul lui Argo, m-a sunat acum cateva luni si mi-a spus “trebuie sa ne luam un sediu!”. Asa ca vom inchiria un spatiu de birouri curand. Ma bucur pentru succesul lui, o merita! A avut o perioada nefasta acum cativa ani, intrase intr-un con de umbra acum 10 ani, nemeritat. Imi spunea atunci ca este in cel mai intunecat colt al carierei “in loc sa se vanda bilete de cinema, se vand reviste de scandal cu mine!”. Era intr-o adevarata inchisoare, si a reusit sa iasa din ea. In ultimii ani a regizat trei filme fantastice – Gone Baby Gone, The Town si Argo. Cariera lui ca actor este fantastica – este fantastic in Hollywoodland, in The Town si in Argo. A facut o munca remarcabila intr-un timp atat de scurt. Cine stie ce se va intampla la Oscaruri… eu ii sustin orice ar fi. Sunt adevarati profesionisti si le va fi bine in ambele cazuri” (si daca iau Oscarul si daca nu).

Foto: Emanuel Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate. Folosirea acestor imagini in alte publicatii online sau presa scrisa fara acordul CineFan este interzisa.

John Krasinski si Gus Van Sant.

John Krasinski, Gus Van Sant si Matt Damon


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top