You are here
Home > Berlinale > Pozitia copilului castiga un prim premiu la Berlin

Pozitia copilului castiga un prim premiu la Berlin

Ma bucur ca in aceasta seara sa aduc vesti bune in Romania.

Singurul lung metraj romanesc din acest an din cadrul competitiei oficiale, Pozitia copilului, in regia lui Calin Peter Netzer, este favoritul criticii internationale la Berlinala.

In aceasta seara, pelicula a obtinut Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competitia festivalului, dintre cele 19 aflate in cursa pentru Ursul de Aur.

Trofeul i-a  fost inmanat scenaristului Razvan Radulescu, co-autor al scenariului, alaturi de Calin Peter Netzer.

FIPRESCI stabileste jurii independente si acorda premii in cadrul tuturor marilor festivaluri de film. Juriul prezent la Berlinala a fost format din criticii de film Alin Tasciyan (presedinte), Mohammed Rouda, Mode Steinkjer, Ninos Feneck Mikelides, Baptiste Etchegaray, Eberhard von Elterlein, Dana Linssen, Anjelika Artyukh, Christoph Schmitz.

Calin Peter Netzer si Luminita Gheorghiu la Berlinale 2013 (foto Alex Janetzko).

Premiul vine cu o zi inainte de gala de inchidere a Festivalului de la Berlin, de pe 16 februarie, si dupa aproape o saptamana in care Pozitia copilului s-a mentinut pe primul loc in topul favoritilor la Ursul de Aur.

Die Welt, The Hollywood Reporter, Variety, Cineuropa.org, Cine-vue.com sau Bloomberg au publicat cronici entuziaste, remarcand, printre altele, performanta Luminitei Gheorghiu in rolul mamei posesive care incearca sa recastige controlul asupra vietii fiului ei (Bogdan Dumitrache).

Le tinem pumnii ca maine sa li se alature si alte premii cat mai importante si bineinteles mult ravnitul URS DE AUR!

Sustinem Romania la Berlinala!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top