You are here
Home > Festivaluri > Les Films de Cannes 2013: Sandrine Bonnaire la Bucuresti

Les Films de Cannes 2013: Sandrine Bonnaire la Bucuresti

Una dintre cele mai apreciate actrite europene este invitata speciala Les Films de Cannes à Bucarest, alaturi de regizorii Abdellatif Kechiche si Amat Escalante.

Sandrine Bonnaire (46 de ani) a jucat in peste 40 de filme, sub regia unor cineasti renumiti precum Maurice Pialat, Claude Chabrol, Agnès Varda, Jacques Rivette, Brian de Palma, Jacques Doillon, Patrice Leconte, André Téchiné, Raymond Depardon.

De sapte ori nominalizata la Premiile César, Sandrine Bonnaire a castigat trofeul de doua ori: in 1984, pentru debutul sau in À nos amours, filmul lui Maurice Pialat care a fost proiectat la Bucuresti iei in retrospectiva dedicata regizorului, si pentru interpretarea din Sans toit ni loi (1986), de Agnès Varda.

Descoperita de Maurice Pialat pe cand avea 17 ani si distribuita intr-un rol de adolescenta senzuala care descopera dorinta si iubirea, Bonnaire a cucerit in scurt timp critica si publicul.

Cu Pialat a lucrat ulterior si in Sous le Soleil de Satan (unde joaca alaturi de Gérard Depardieu), filmul premiat cu Palme d’Or in 1987, si Police – pelicule care pot fi vazute in festival. In 1995, performanta din La Cérémonie, in regia lui Claude Chabrol, i-a adus trofeul Coppa Volpi la Festivalul de la Venetia. A facut parte din juriile festivalurilor de la Berlin si Venetia.

De cativa ani, Sandrine Bonnaire a trecut in spatele camerei de filmat. A debutat in regie cu Elle s’appelle Sabine, un documentar-confesiune despre sora actritei, care sufera de autism, selectionat in Quinzaine des Réalisateurs, in 2007.

Primul sau lung metraj de fictiune, lansat anul trecut, a fost prezentat ieri in premiera la Bucuresti, in prezenta actritei: J’enrange de son absence. Cu William Hurt si Alexandra Lamy, filmul proiectat in Semaine de la Critique anul trecut este povestea a doi oameni separati de suferinta provocata de pierderea copilului lor, care se regasesc ani mai tarziu.

CineFan a fost ieri la evenimentele la care a participat Sandrine Bonnaire si va aduce cateva imagini cu celebra actrita.

bonnaire_bucuresti_1

La discutia despre filmele lui Maurice Pialat: Moderatorul Razvan Radulescu (regizor/scenarist), Sylvie Pialat (producatoare, fiica lui Maurice Pialat), Nick James, redactorul sef „Sight & Sound” si Sandrine Bonnaire la cinema Studio.

bonnaire_bucuresti_2

bonnaire_bucuresti_3

Sandrine Bonnaire a asistat ieri seara la Cinema Elvira Popescu la proiectia filmului J’enrage de son absence, primul lung metraj de fictiune din cariera sa.

bonnaire_bucuresti_4

Dupa film, actrita a raspuns la intrebarile celor prezenti.

bonnaire_bucuresti_5

bonnaire_bucuresti_6

Sandrine Bonnaire impreuna cu regizoarea Anca Damian.

bonnaire_bucuresti_7

O fana i-a adus dupa proiectie flori si un mic cadou. Sandrine a fost extrem de impresionata de gestul tinerei.

bonnaire_bucuresti_8

Organizatorii au rugat-o sa le semneze pentru arhiva un poster oficial al evenimentului.

bonnaire_bucuresti_9

Pentru eternitate 🙂

bonnaire_bucuresti_10

Bineinteles ca n-am ratat nici eu ocazia sa ma imprtalizez cu ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top