You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: The Hobbit – The Desolation of Smaug si Cernozaurii

De azi pe ecrane: The Hobbit – The Desolation of Smaug si Cernozaurii

Ne incepem aventura in noua saptamana cinematografica, cu mult asteptata incursiune in lumea imaginata de magnificul Tolkien, mai exact cu cea de a doua parte a trilogiei The Hobbit, intitulata The Desolation Of Smaug / Hobbitul: Dezolarea lui Smaug.

hobbit_2_1

Daca la prima parte am fost oarecum nemultumit din pricina povestii desfasurata extrem de lent, acum va pot spune ca este totul schimbat in bine. In mod cert nu veti simti cum trec cele 2h si 41 min, pentru ca inca de la primele scene actiunea este din belsug!

Acum hobbitii au lasat cantatul si s-au apucat sa manuiasca armele (cu foarte mare iscusinta), Gandalf nu mai doarme pe el, ci porneste in dezlegarea unui mister, iar pentru asta trebuie sa isi foloseasca cam toata puterile pentru a tine piept pericolelor ce pandesc la tot pasul, iar elfii, prezenti si ei (din fericire) in film, impart sageti si lovituri de sabii in stanga si dreapta, spre nefericirea orcilor condusi de hidosul Azog.

hobbit_2_2

Personajele prezente in film sunt deja cele consacrate, fie ca vorbim de Bilbo, Gandalf, Legolas sau Thorin, veti fi cu siguranta multumiti, insa surpriza pentru mine a fost noua protagonista, Tauriel (Evangeline Lilly), extrem de priceputa in decapitarea orcilor, precum si… infamul Smaug (Benedict Cumberbatch), personajul cheie al intregii productii.

Pacat ca atunci cand simti ca nu mai poti respira, cand totul pare ca se va termina tragic pentru toata lumea, cand o iei practic razna din cauza actiunii, totul ia sfarsit… si apare genericul de final.

Pana la urma trebuiau sa momeasca cinefilii si pentru Decembrie 2014, anul in care “it all ends”!

Cernozaurii

Exista insa speranta si pentru cei care nu “inghit” acest gen de filme, iar ea se materializeaza prin Cernozaurii, animatia de numai o ora si zece minute, realizata de Radu Dinulescu.

Filmul ne poarta in Cernovadia, in incinta unei foste centrale nucleare, parasita de mai bine de 20 de ani din cauza unei explozii nucleare. In acest loc sumbru, din pricina radiatiilor, apare o noua forma de viata, o noua civilizatie: cernozaurii (cum au fost denumiti de fizicianul Pakalov).

Ei sunt o simbioza de obiecte si protuberante organice, de tip canceros, care au cele mai nastrusnice forme si comportamente si caractere ce amintesc, din punct de vedere cultural, de istoria umanitatii.

Cam atat pe saptamana aceasta, ne vedem la cinema!

2 thoughts on “De azi pe ecrane: The Hobbit – The Desolation of Smaug si Cernozaurii

  1. Hai frateeee…e cam intoxicare cu hotitonul asta!ai dreptate ca prima parte a fost boring, dar acum ti-ai luat mita si zici ca e tare? ma duc sa il vad si daca nu imi place revin pe site 😉

  2. Ady, te astept cu reactii pe site! Chiar daca iti va placea filmul sau nu….dar sa fi si explicit, nu sa vorbesti asa la modul general 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top