You are here
Home > Berlinale > Was Bleibt – Hans-Christian Schmid revine cu o poveste de familie

Was Bleibt – Hans-Christian Schmid revine cu o poveste de familie

Marti 14 februarie, ziua a 8-a de festival. Azi a fost o zi mai scurta in filme, nu am reusit sa vad decat trei: unul german (Was Bleibt / Home For the Weekend), mult asteptatul The Iron Lady si genialul La Chispa de la Vida (r. Alex de la Iglesia).

Was Bleibt / Home for the Weekend (Germania 2012, r. Hans-Christian Schmid, 85 min).
Cel de-al treilea lung metraj al lui Hans-Christian Schmid (Requiem, Storm) este o poveste de familie, o drama despre relatiile dintre copii si parinti.

Chiar daca nu se compara cu puternicele Requiem si Storm din anii trecuti, Was Bleibt are o poveste care te captiveaza si te pune pe ganduri.

Filmul incepe cu un tanar, Marco care vine din Berlin impreuna cu pustiul sau intr-un mic orasel de la tara unde traiesc parintii lui intr-o casa mare cu piscina si gradina imensa.

Tatal lui, un fost mare editor este acum pensionat, lucreaza la o carte despre Orientul Mijlociu si este pe punctul de a pleca acolo pentru documentare. Mama lui Marco sufera de depresie si trebuie sa ramana acasa. De ea va avea grija fratele mai mare Jakob care are un cabinet de stomatologie pe care il sustine tatal lui.

Toti se intalnesc pentru un weekend in sanul familiei. Aici mama ii anunta ca a incetat sa mai ia pastile. La scurt timp dupa aceasta dispare de acasa in urma unor certuri.

Toata lumea intra in panica. Incep sa o caute prin vecini si suna la politie… incet-incet insa trebuie sa se obisnuiasca cu idea ca mama s-ar putea sa nu mai revina niciodata la ei.

Schmid face in filmul sau portretul unei familii, dar mentine o distanta critica in timp ce descrie un paienjenis de neincredere, deceptii si tradari. O poveste despre teama de a afla adevarul si de a face fata consecintelor lui.

Dupa conferinta de presa i-am cerut un autograf regizorului si am reusit sa fac cate o poza cu el si doi dintre interpretii principali (Marco – Lars Eidinger si mama – Corinna Harfouch).

Impreuna cu regizorul Hans-Christian Schmid.

Autograful de la Hans-Christian Schmid.

Impreuna cu actrita Corinna Harfouch.

Impreuna cu actorul Lars Eidinger.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top