You are here
Home > Berlinale > Ursula Meier revine o noua drama emotionanta: Sister

Ursula Meier revine o noua drama emotionanta: Sister

A 5-a zi de Berlinale, luni 13 februarie nu a fost deloc o zi cu ghinion. Am reusit sa vad 3 filme, toate bune. Primul dintre ele chiar la ora 9 dimineata…

Dar s-o luam pe rand.

L’enfant d’en Haut / Sister (Franta 2012, r. Ursula Meier, 98 min).
Sister este o poveste extrem de emotionanta despre un pusti de 12 ani care pentru a-si asigura un trai cat de cat normal este nevoit sa urce zilnic cu telecabina in munti si sa fure de la turistii care vin sa schieze in Alpi. Cate o pereche de manusi, o casca, niste schiuri, mancare.

Sora lui, Louise este o tanara care traieste cu el in apartamentul din vale si de multe ori il lasa singur pe acesta, fiind ocupata cu relatii care mai de care mai ciudate. Relatia ciudata dintre baiat si sora lui alterneaza de multe ori de la tandrete la cearta.

Regizoarea Ursula Meier ne aduce al doilea film al ei dupa Home din 2008. Ea realizeaza un portet al unui tanar aflat la varsta pubertatii a carei dezvoltare este problematica. Nevoia de dragoste si tandrete a baiatului este prezentata intr-un mod foarte emotionant de catre regizoarea care are o extrem de mare atentie la detalii.

Intr-un rol secundar, o putem vedea in film si pe Gillian Anderson (Scully din Dosarele X – care este prezenta la Berlinale cu doua filme – acesta si Shadow Dancer de care am scris ieri), care este aici un a dintre femeile cu bani sosite la sky in Alpi.

Una peste alta, filmul atrage inca de la primele secvente, iar cei doi actori (Kacey Mottet Klein si Lea Seydoux) reusesc doua partituri care te tin fixat de scaun. Twistul de pe la mijlocul filmului este incredibil, si pacat ca titlul in engleza al filmului tradeaza oarecum intr-un fel aceasta surpriza pregatita de regizoare. Nu spun mai mult, ca poate veti avea si voi ocazia sa-l vedeti curand.

Dupa proiectie, la conferinta de presa au fost prezenti: Regizoarea Ursula Meier, si actorii Kacey Mottet Klein si Lea Seydoux (care este prezenta la Berlin cu doua filme – acesta si Les Adieux a la Reine).

Foto de Emanuel Lazarescu.

Pozele sunt proprietatea CineFan.ro. Este interzisa folosirea lor fara acordul nostru.

Impreuna cu Lea Seydoux (pe care cred ca o cunoasteti din Mission: Impossible – Ghost Protocol ea este asasina de la inceputul filmului).

Impreuna cu regizoarea Ursula Meier.

Autografele de la Lea Seydoux, Ursula Meier si Kacey Mottet Klein.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top