You are here
Home > Berlinale > Toata lumea din familia noastra – singurul lung metraj romanesc de la Berlinale 2012

Toata lumea din familia noastra – singurul lung metraj romanesc de la Berlinale 2012

Cel de-al doilea lung metraj al regizorului Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, va fi proiectat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in sectiunea Forum.

Evenimentul va avea loc luna viitoare, in perioada 9-19 februarie. Productia semnata de Radu Jude este singurul lung metraj romanesc din programul Berlinale din acest an.

Radu Jude se intoarce la Berlin cu cel mai recent film al sau, dupa ce in 2009 lung metrajul de debut, Cea mai fericita fata din lume, a castigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta.

Toata lumea din familia noastra trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, insa deocamdata sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant.

Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu aparitia extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Scenariul este semnat de Radu Jude si Corina Sabau, autoarea romanului Bloc 29, apartamentul 1.

Radu Jude este regizorul scurt metrajelor castigatoare a numeroase premii, Lampa cu caciula si Alexandra. Lung metrajul sau de debut, Cea mai fericita fata din lume, a castigat premiul FIPRESCI la Sofia IFF si IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF si Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes si a fost selectionat in peste 60 de festivaluri de film.

Toata lumea din familia noastra a fost dezvoltat in cadrul CineLink (Festivalul de Film de la Sarajevo) si CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival) iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award.

Proiectul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, HBO Romania, Teleclub si City Cinema.

Filmul este o productie Hi Film, in coproductie cu Circe Films (Olanda) si Abis Studio (Romania).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top