You are here
Home > Berlinale > The Iron Lady – un nou succes marca Phyllida Lloyd si Meryl Streep

The Iron Lady – un nou succes marca Phyllida Lloyd si Meryl Streep

Al doilea film de marti 14 februarie a fost The Iron Lady, cu Meryl Streep.

The Iron Lady (Marea Britanie 2011, r. Phyllida Lloyd, 104 min).
Castigatoarea Premiului Oscar Meryl Streep o interpreteaza exceptional pe “Doamna de fier” a Marii Britanii Margaret Thatcher.

Filmul prezinta ascensiunea lui Margaret Roberts, ce provine dintr-o familie modesta. Tatal ei, un preot, are un magazin alimentar unde ea il mai ajuta din cand in cand. Margaret mosteneste de la tatal ei interesul pentru politica si abilitatea de a-i inspira pe altii.

Mai tarziu, ea reuseste sa intre in politica dominata de barbati si ajunge in cele din urma Prim Ministru al Marii Britanii.

Filmul incepe in prezent si ne arata o Margaret Thatcher suferind de dementa si vorbind cu fantoma sotului ei. In flashback ne este prezentata viata fostei Doamne de Fier. Ascensiunea in politica, intalnirea cu sotul care ii va deveni cel mai de incredere sprijin dar prezinta si decaderea profesionala si personala a lui Thatcher.

Jim Broadbent este senzational in rolul sotului lui Margaret, Denis – un personaj glumet si pus pe sotii, iar Meryl este pur si simplu de nerecunoscut intr-un rol care poate fi considerat o bijuterie.

A doua colaborare dintre Phyllida Lloyd si Meryl Streep (dupa primul lor film impreuna, Mamma Mia!) se pare ca este de bun augur. Pelicula are deja un premiu important castigat (cea mai buna actrita – Streep) si cu siguranta urmeaza si altele (este deja nominalizat la Oscar pentru machiaj si cea mai buna actrita – Streep).

La conferinta de pres ace a urmat dupa film, Meryl Streep a primit cateva cadouri din parte fanilor-jurnalisti de Ziua Indragostitilor.

Regizoarea Phyllida Lloyd mi-a semnat pe afisul de la Mamma Mia! si am reusit sa fac si o poza cu ea.

Impreuna cu regizoarea Phyllida Lloyd.

Afisul cu Mamma Mia! unde mi-a semnat Phyllida Lloyd (pe acelasi afis imi semnase si Colin Firth anul trecut).

Autograful de la Phyllida Lloyd.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top