You are here
Home > Berlinale > The Flowers of War: Zhang Yimou si Christian Bale la Berlin!

The Flowers of War: Zhang Yimou si Christian Bale la Berlin!

Ultimul film vazut luni 13 februarie a fost cel al lui Zhang Yimou, The Flowers of War.

Jin Li Shi San Chai / The Flowers of War (Hong Kong / China 2011, r. Zhang Yimou, 141 min).
Naking 1937. Invazia japonezilor arunca capitala chineza in haos si distrugere. Un grup de eleve reusesc sa se refugieze in Catedrala Winchester si se ascund intr-o camera.

Un american, John Miller (interpretat de Christian Bale) ajunge si el in acelasi loc si la scurt timp dupa el si un grup de 13 prostituate de la un bordel din apropiere.

Cand japonezii ataca si acesta cladire, elevele abia scapa din mainile atacatorilor, gratie interventiei lui Miller deghizat in preot.

Atunci cand scolaritelor le este ordonat sa cante la un banchet organizat de japonezi, vietile lor sunt salvate de catre prostituate care se vor duce in locul lor, desi asta inseamna o moarte sigura.

Filmul beneficiaza de prezenta lui Christian Bale in rolul principal, lucru ce este clar facut pentru a atrage si partea spectatorilor de peste ocean. Singura problema a filmului este lungimea lui (2 ore si 21 min) pentru ca la un moment dat devine cam plictisitor.

Pe de alta parte, se vede ca cele peste 90 milioane $ investite in bugetul filmului au mers inspre salariile actorilor si efectele special, care trebuie sa recunosc arata foarte bine!

Apreciatul regizor chinez Zhang Yimou este un oaspete frecvent al Berlinalei, el fiind prezent aici cu aproape toate filmele sale din ultimii ani. Prezentul film este o adaptare a romanului 13 Flowers of Nanjing, scrisa de Yang Geling despre masacrul de la Nanking – un capitol tragic din istoria Chinei cand peste 200.000 de persoane si-au pierdut viata.

La conferinta de presa au prticipat regizorul, Christian Bale si cativa dintre actorii principali ai filmului (printre care si vedeta chineza in devenire Ni Ni aflata de debut in film).

Foto de Emanuel Lazarescu.

Pozele sunt proprietatea CineFan.ro. Este interzisa folosirea lor fara acordul nostru.

Christian Bale la Berlinale 2012.

Afisul de la The Prestige pe care l-a semnat Christian Bale.

Autograful de la Bale.

Regizorul Zhang Yimou.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

One thought on “The Flowers of War: Zhang Yimou si Christian Bale la Berlin!

  1. minunata poza cu Christian, un grup de baleheads autohtoni iti multumeste pentru ea si pentru autograf. de asemenea,foarte reusit blogul tau. we’ll be back.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top