You are here
Home > Featured > Spotul oficial TIFF 2012: Sa mori din dragoste de filme

Spotul oficial TIFF 2012: Sa mori din dragoste de filme

In completarea vizualului inedit pe care l-a creat anul acesta, Festivalul International de Film Transilvania lanseaza spotul oficial al editiei 2012 in doua versiuni, ambele parodiind ideea de „supradoza” de filme.

Regizorii Marian Crisan si Iulia Rugina au prelucrat aceasta idee in doua filmulete amuzante, in care „fanaticii” filmelor sfarsesc mai mult sau mai putin rau.

„Ideea a fost sa filmam niste declaratii despre disparitia unui cinefil inrait care si-a dat duhul din cauza vizionarii excesive de filme. Sper ca asta sa nu descurajeze spectatorii fanatici de la TIFF… ”, spune Marian Crisan despre spotul in care Luminita Gheorghiu, Adrian Titieni, George Pistereanu si Alina Grigore deplang disparitia prematura a unui cinefil plecat inainte de vreme dintre cei vii din prea multa dragoste de filme.

Spotul a fost realizat dupa un scenariu de Anca Gradinariu, imaginea este semnata de George Dascalescu, iar montajul – de Tudor Pojoni.

„Am incercat sa facem ceva comic cu mijloace putine. Si mi-a facut placere sa lucrez cu cativa actori excelenti si o echipa dinamica”, adauga Marian Crisan.

Iata spotul:

Spot 1
Regie: Marian Crisan
Scenariu: Anca Yvette Gradinariu
Imagine: George Dascalescu
Montaj: Tudor Pojoni
Sunet: Matei Mircea
Mixaj sunet: Marius Leftarache
Distributie: Luminita Gheorghiu, Adrian Titieni, George Pistereanu, Alina Grigore
Coordonator post-productie: Andreea Dumitrescu, Abis Studio
Producator: Bogdan Craciun, Libra Film Productions

Intreaga campanie de promovare a editiei de anul acesta a pornit de la ideea ca filmul este religia TIFF-ului si ca cei care au crescut cu filmele festivalului sunt „credinciosii” lui.

Iulia Rugina „intra” in casa unuia dintre fanaticii TIFF-ului si-l gaseste uitat in fata proiectorului, fascinat de imaginile din Odiseea spatiala 2001. Sotia furioasa ii arunca pe geam telecomanda, care face un salt fantastic si ajunge…. drept in ochiul lunii.

„Am ales sa avem referinte din Kubrick si Méliès pentru ca sunt doua dintre highlight-urile editiei de anul asta. Racheta din luna lui Méliès s-a transformat in telecomanda zilelor noastre. Asa ca e un citat, peste fix 110 ani, al unui prim mare cineast – Georges Méliès. E un spot care vorbeste in primul rand despre pasiunea pentru cinema. Si a fost facut cu pasiune pentru cinema, asa ca e cat se poate de sincer”, explica Iulia Rugina, care semneaza si scenariul.

Imaginea ii apartine lui Marius Iacob, sunetul – lui Vlad Voinescu, iar efectele speciale au fost create de Alma Cazacu.

Unul dintre elementele de culoare locala din spot este accentul ardelenesc autentic, motiv pentru care au fost alesi doi actori din Cluj: Adrian Cucu si Anca Hanu.

Filmarile au avut loc intr-o singura noapte, intr-o casa taraneasca din Gheorghieni, la cativa kilometri de Cluj.

Iata spotul:

Spot 2
Regie: Iulia Rugina
Scenariu: Iulia Rugina
Imagine: Marius Iacob
Montaj: Iulia Rugina
Captare si mixaj sunet: Vlad Voinescu
Efecte speciale: Alma Cazacu
Distributie: Adrian Cucu si Anca Hanu
Coordonator post-productie: Andreea Dumitrescu, Abis Studio
Producator: Bogdan Craciun, Libra Film Productions

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioada 1 – 10 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top