You are here
Home > Cannes > Moonrise Kingdom de Wes Anderson deschide editia 65 a Festivalului de la Cannes

Moonrise Kingdom de Wes Anderson deschide editia 65 a Festivalului de la Cannes

Moonrise Kingdom, noul film al lui americanului Wes Anderson, va deschide cea de-a 65-a editia a Festivalului International de Film de la Cannes pe 16 mai la Grand Theatre Lumiere din cadrul Palatului Festivalului. Presedintele juriului, italianul Nanni Moretti va fi prezent la eveniment.

Produs de Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales si Jeremy Dawson pentru Focus Features si Indian Paintbrush, Moonrise Kingdom ii are in distributie pe Edward Norton, Bruce Willis, Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton si Jason Schwartzman precum si pe Kara Hayward si Jared Gilman.

Regia este semnata de Wes Anderson, care a scris scenariul impreuna cu Roman Coppola. Coloana Sonora este compusa de Alexandre Desplat.

Moonrise Kingdom a fost filmat pe o insula in New England. Este o poveste surprinzatoare despre niste copii si adulti in timpul verii anului 1965.

Nascut in 1969, Wes Anderson este regizorul filmelor Bottle Rocket (1996), Rushmore (1998), The Royal Tenenbaums (2001), The Life Aquatic with Steve Zissou (2004), The Darjeeling Limited (2007), si Fantastic Mr. Fox (2009).

Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes a declarat: Wes Anderson este una dintre puterile in ascensiune ale cinematografului American, la acre isi adduce contributia sa personala mai ales in Moonrise Kingdom, care este inca o dovada a libertatii creative in care continua sa evolueze. Sensibil si independent, acest admirator al lui Fellini si Renoir este de asemenea un cineast genial si inventiv.”

Gilles Jacob, Presedintele Festivalului este si el bucuros de filmul din deschidere: “Cu Wes Anderson deschizand editia 65 a Festivalului de la Cannes, tanarul cinema American va fi celebrat pe Croazeta.”

In SUA filmul va avea premiera pe 25 mai 2012.

Selectia oficiala a Festivalului de la Cannes (Competitia, Un Certain regard, In afara competitiei) va fi anuntata pe 19 aprilie.

Cea de-a 65-a editie a Festivalului International de la Canne va avea loc intre 16 si 27 mai 2012.

Lasă un răspuns

Top