You are here
Home > Berlinale > Meryl Streep: Ursul de Aur pentru intreaga cariera la Berlinale 2012

Meryl Streep: Ursul de Aur pentru intreaga cariera la Berlinale 2012

Actrita americana, castigatoare a Premiului Oscar Meryl Streep va fi omagiata la cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin cu acordarea Ursului de Aur pentru Intreaga Cariera.

Meryl Streep a aparut in peste 40 de filme si este considerata una dintre cele mai talentate si populare actrite din lume. A primit numeroase premii si nominalizari, inclusiv 16 nominalizari la Oscar (din care doua castigate) si 18 nominalizari la Globurile de Aur si 7 castigate.

“Suntem incantati sa acordam Ursul de Aur Onorific unei asemenea artiste si star mondial. Meryl Streep este geniala, o artista care poate sa interpreteze orice rol de la drama la comedie,” spune directorul Berlinalei Dieter Kosslick.

Meryl Streep si-a castigat renumele international la finele anilor ’70 cu roluri memorabile precum cele din serialul TV Holocaust si filmul lui Michael Cimino The Deer Hunter / Vanatorul de cerbi (1978, prima nominalizare la Oscar) si drama Kramer vs. Kramer (1979, regia Robert Benton), pentru care a primit primul Oscar. A castigat al doilea Oscar pentru rolul din Sophie’s Choice (1982, regia Alan J. Pakula).

A mai jucat in comedia romantica a lui Woody Allen Manhattan (1979) si drama istorica The French Lieutenant’s Woman (1981, regia Karel Reisz).

A interpretat o activista in Silkwood (1983) de Mike Nichols, si a aparut in rolul Taniei Blixen in adaptarea lui Sidney Pollack Out of Africa (1985). Cu rolul din filmul lui Susan Seidelman She-Devil (1989), Streep a aparut in prima sa comedie.

In 1992 apare in Death Becomes Her / Tinerete vesnica (regizat de Robert Zemeckis). In 1995 drama The Bridges of Madison County / Podurile din Madison County, o adduce pee crane alaturi de Clint Eastwood, care a si regizat filmul.

In 2002, a aparut in drama lui Stephen Daldry The Hours, adaptare a romanului cu acelasi titlu. Au urmat roluri extrem de apreciate de public precum comedia The Devil Wears Prada / Diavolul de imbraca de la Prada (2006, regia David Frankel), drama lui Robert Altman A Prairie Home Companion / Ultimul Radio Show (2006), si thrillerul politic Lions for Lambs / Leii mor pentru miei (2007, regia Robert Redford).

Cu comedia muzicala Mamma Mia! (2008, regia Phyllida Lloyd), si Julie & Julia (2009, regia Nora Ephron), Meryl Streep ne-a dovedit inca o data versatilitatea ei. A primit recent o nominalizare la Globurile de Aur pentru interpretarea lui Margaret Thatcher din The Iron Lady (2011, regia Phyllida Lloyd).

Meryl Streep a fost invitata la Festivalul International de Film de la Berlin de cateva ori: in 1999, a primit Berlinale Camera; in 2003, Julianne Moore, Nicole Kidman si Streep au impartit Ursul de Argint pentru interpretarea lor din drama The Hours. In 2006, a putut fi vazuta din nou in competitia Berlinalei cu A Prairie Home Companion (regia Robert Altman).

Pe 14 februarie 2012, Meryl Streep va primi Ursul de Aur pentru intreaga cariera si va putea fi vazuta in cel mai nou film al ei, The Iron Lady la Berlinale Palast in Berlin.

In The Iron Lady Streep o interpreteaza la fostul Prim Ministru al marii Britanii Margaret Thatcher, supranumita Doamna de Fier.

La Berlinale 2012 spectatorii vor putea viziona urmatoarele filme cu Meryl Streep:

Kramer vs. Kramer (1979, r. Robert Benton)
Cu Meryl Streep, Dustin Hoffman, Justin Henry
 
Sophie’s Choice (1982, Oscar pentru cea mai buna actrita, r. Alan J. Pakula)
Cu Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol, Günther Maria Halmer

Out of Africa (1985, r. Sidney Pollack) 
Cu Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer

The Bridges of Madison County (1995, r. Clint Eastwood)
Cu Meryl Streep, Clint Eastwood, Victor Slezak
 
A Prairie Home Companion (2006, r. Robert Altman)
Cu Meryl Streep, Woody Harrelson, Kevin Kline, John C. Reilly

The Iron Lady (Marea Britanie 2011, r. Phyllida Lloyd)
Cu Meryl Streep, Jim Broadbent, Olivia Coman, Roger Allam

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top