You are here
Home > Featured > Melissa Leo la TIFF: vezi imagini

Melissa Leo la TIFF: vezi imagini

Melissa Leo, actrita premiata anul trecut cu Oscar si cu Globul de Aur pentru rolul secundar din The Fighter, a sosit ieri la Cluj! Ea va sta doua zile la TIFF 2012!
 
Vedeta americana s-a intalnit cu publicul din Cluj duminica seara, la 20.00, la Cinema Victoria, cand a fost prezentat unul dintre scurt metrajele recente in care a jucat, The Sea Is All I Know, proiectat inaintea filmului David (r. Joel Fendelman).
 
Astazi (Luni, 4 iunie, de la ora 10.30), Melissa Leo va sustine si un masterclass despre actorie in cadrul Transilvania Talent Lab, la Napoca 15. Masterclass-ul este deschis publicului si presei.
 
The Sea is All I Know, in regia lui Jordan Bayne, este drama unui cuplu divortat nevoit sa-si priveasca fiica pe patul de moarte, in camera ei cu vedere la mare. Peter Gerety si Kelly Hutchinson ii sunt parteneri in acest scurt metraj de 30 de minute aflat pe lista scurta la Oscar 2012.
 
Melissa Leo se afla in Romania pentru filmarile la The Necessary Death of Charlie Countryman (r. Fredrik Bond), o drama romantica pulp cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen si Til Schweiger in distributie. Pelicula se filmeaza in Bucuresti, la studiourile MediaPro.
 
De la Frozen River (2008) incoace, filmul multi-premiat care i-a adus, printre altele, o nominalizare la Oscar, Melissa Leo (51 de ani) are o agenda mai incarcata ca oricand la Hollywood. Actrita a avut circa 100 de roluri in filme si seriale de televiziune. A inceput in anii 80 cu roluri in serii TV care i-au adus, in scurt timp, popularitate si cateva premii Emmy – printre ele, All My Children, The Young Riders, Homicide: Life on the Street si Law & Order.
 
Celebritatea a venit insa odata cu partitura din 21 de grame (2003), filmul lui Alejandro Gonzalez Inarritu, apoi cu cea din Frozen River (2008), drama unei femei care transporta ilegal imigranti la granita Canadei cu Statele Unite. Capacitatea ei de a construi roluri complexe, de substanta, a fost reconfirmata in The Figther (r. David O. Russell), in care Leo are rolul mamei a doi boxeri profesionisti. Un Oscar, un Glob de Aur si trofeul Screen Actors Guild i-au rasplatit performanta.
 
Recent, Melissa Leo a aparut in serialul HBO Treme si in mini-seria HBO Mildred Pierce – alaturi de Kate Winslet, Evan Rachel Wood si Guy Pearce – care va avea parte de o proiectie-maraton la TIFF joi, 7 iunie, de la 10.00, la Cinema Arta. Pentru rolul ei, actrita a primit o nominalizare la Premiile Emmy.

Foarta draguta si amabila, Melissa s-a plimbat pe strazile din Cluj, a facut poze si a fost impresionata, dupa cum declara, de arhitectura Clujului.

CineFan va aduce imagini cu Melissa Leo la TIFF 2012 (foto Emanuel Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate).

La Cinema Victoria spectatorii se pregatesc de intalnirea cu Melissa Leo.

Aglomeratie mare pentru a o vedea pe Melissa si filmul in care joaca aceasta.

In cele din urma isi face aparitia actrita americana, foarte incantata de Cluj.

Ea a facut o poza…

… Teatrului National, impresionata de arhitectura lui.

Melissa Leo si Tudor Giurgiu inainte de proiectia filmului The Sea is All I Know.

Melissa a salutat publicul din Cluj, cerandu-si scuze ca nu stie limba romana ca sa ne poata saluta in limba noastra care i se pare foarte complicata.

La finalul proiectiei am rugat-o pe Melissa Leo sa-mi acorde un autograf si am facut si o poza cu ea (multumesc Oana Rasuceanu pentru poza!). I-am adus aminte de un film in care a jucat care mi-a placut enorm: Everybody’s Fine. Actrita a fost impresionata si a fost de acord ca rolul din acel film este asemanator cu acesta din scurt metrajul prezentat ieri la TIFF.

O parte din echipa TIFF alaturi de Melissa.

Lasă un răspuns

Top