You are here
Home > Berlinale > La Chispa de la vida: Care este valoarea unei vieti?

La Chispa de la vida: Care este valoarea unei vieti?

Ultimul film de marti 14 februarie l-am vazut de la ora 18,30 si pentru ca am ajuns tarziu in sala am fost nevoit sa-l vizionez din randul 1. Dar a meritat efortul, pentru ca filmul mi-a placut mult de tot.

La Chispa de la vida / As Luck Would Have It (Spania 2012, r. Alex de la Iglesia, 98 min)
La chispa de la vida (The Sparkle of Life / Scateia vietii) a fost sloganul Coca-Cola ce l-a catapultat pe Roberto (Jose Mota) intr-o cariera infloritoare in publicitate. Dar asta a fost cu foarte mult timp in urma.

Acum, acest tata somer cand ii contacteaza pe fostii colegi pentru a-si gasi un loc de munca, toti il ignora. Se pare ca nimeni nu are timp pentru cel care a inventat sloganul Coca-Cola.

Disperat, Roberto este hotarat sa mearga la hotelul unde si-a petrecut luna de miere cu sotia sa (Salma Hayek) cu care inca mai este casatorit si de care este indragostit. Dar acum si aceasta cladire a disparut, iar in urma sapaturilor s-a descoperit un amfiteatru vechi.

In acesta seara, primarul care se gandeste la avasarea in cariera si directoarea muzeului tin o conferinta de presa pentru a arta intregii lumi descoperirea epocala. Roberto ajunge si el aici si in urma unui accident se gaseste intr-o situatie intre viata si moarte.

Curand, toata lumea este interesata de el si de povestea lui. Chiar si Roberto este sedus de puterea banului si incearca sa negocieze viata sa catapultand-o intr-un eveniment senzational.

Alex de la Iglesia (El Crimen ferpecto, Balada triste de trompeta) revine cu un film extraodinar, o privire acida asupra masinatiunilor media din ziua de azi pentru care conteaza numai senzationalul.

Acum, privind in urma la filmele din intregul festival acesta mi se pare cel mai bun. Pacat ca n-a fost in competitie ca ar fi fost marele castigator.

Jose Mota si Salma Hayek fac niste roluri extraodinare. La conferinta de presa chiar ne-au povestit cat de greu a fost la filmari (mai ales pentru Jose Mota care trebuia sa stea intins aproape tot filmul pe un grilaj de fier intr-o pozitie foarte ciudata pe un frig naprasnic).

La finalul filmului i-am felicitat pe realizatori si am reusit sa iau un autograf si sa fac o poza cu actorul principal (Jose Mota) care a fost incantat sa stea de vorba cu mine. I-am promis ca atunci cand apare filmul pe Blu-ray o sa-l cumpar.

Impreuna cu actorul Jose Mota.

Autograful de la Jose Mota.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top