You are here
Home > Berlinale > Dieter Kosslick, directorul Berlinalei la TIFF 2012!

Dieter Kosslick, directorul Berlinalei la TIFF 2012!

Invitat de marca al TIFF-ului, Dieter Kosslick, directorul Festivalului International de Film de la Berlin si unul dintre cei mai importanti profesionisti din industrie, a venit acesta la Cluj, pentru prima oara.
 
Kosslick a prezentat ieri (joi, 7 iunie), de la 21.00, la Cinema Florin Piersic, filmul Tabu (r. Miguel Gomes), distins cu Premiul Alfred Bauer pentru inovatie la Berlinala.

Din 2001, Dieter Kosslick este directorul Berlinalei, unul dintre cele mai mari evenimente de gen din lume, al doilea ca importanta dupa Festivalul de la Cannes.

Kosslick este unul dintre cei mai activi sustinatori si promotori ai filmului, cu o cariera ce se intinde pe parcursul a peste 30 ani. Este unul dintre membrii fondatori ai European Film Distribution Office si are o vasta experienta in domeniul finantarii de film.

Dieter Kosslick: “Multumesc mult pentru invitatie, este o mare onoare sa fiu aici la Cluj. Ma bucur ca la Cluj vin talentele din intreaga tara. Este un Talent Campus fara sfarsit. Si la Berlin am avut o multime de actori si regizori talentati din Romania care au castigat multe premii. Sunt bucuros ca aceasta creativitate se regaseste si in acest oras si ma bucur ca multimea de studenti din Cluj iubeste cinemaul”.

Dupa ce a facut o scurta prezentare filmului ce urma (Tabu, r. Miguel Gomes) ne-a spus sa fim atenti la crocodilul din film si a incheiat prezentarea cu: “See you later, alligator!” in aplauzele celor prezenti.

Iata si cateva imagini cu Dieter Kosslick la Cluj. (foto Emanuel Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate).

Dieter Kosslick a acordat interviuri in fata Cinematografului Florin Piersic.

Tudor Giurgiu a spus cateva cuvinte despre importanta prezentei aici a Directorului Berlinalei si l-a invitat pe acesta pe scena.

Dieter si Tudor.

La final am reusit sa fac o poza cu Dieter. Interviul il vom face maine! 🙂

Dieter Kosslick si Tudor Giurgiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top