You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: The Hunger Games, Gone si We Need to Talk About Kevin

De azi pe ecrane: The Hunger Games, Gone si We Need to Talk About Kevin

Incepand de azi, avem trei premiere, printre care se numara si mult asteptatul The Hunger Games / Jocurile Foamei, ecranizarea cartii cu acelasi nume, scrisa de Suzanne Collins, cea care totodata a participat in mare masura si la scrierea scenariului.

Cu Jennifer Lawrence in roulul eroinei din Districtul 12, Katniss Everdeen, dar si Josh Hutcherson in rolul lui Peeta (colegul ei de suferinta), filmul isi propune sa dea startul unei noi trilogii (caci asa e la moda).

Premiza filmului este cel putin interesanta, actiunea fiind plasata intr-un viitor in care rasa umana a avut de suferit din pricina mai multor razboaie, razboaie in urma carora au fost create noi ierarhii pe scara sociala dar si in structurile de conducere.

Interesant este faptul ca in nici un moment al filmului, nu stim cu certitudine unde se petrece actiunea, mai exact in ce tara sau continent; imaginatia mea completand in mod automat acest blank cu cel mai cunoscut loc dintre toate: taramul american.

Dar ce se intampla in acest viitor ciudat? Au loc aceste “jocuri ale foamei” si nu din intamplare se numesc asa, deoarece populatia din Districtele existente are de suferit cumplit din pricina infometarii. Traditia barbara, era ca anual, doi reprezentanti din fiecare District sa participle la aceste intreceri desfasurate intr-o aparenta salbaticie, intreceri din care invingator iesea o singura persoana, singura alternativa a castigatorului fiind ca sa isi ucida adversarii.

Mai mult nu va mai povestesc, insa ce pot sa va spun este ca filmul incepe binisor, dar din pacate pe final tempo-ul scade destul de mult, previzibilul facandu-si loc la tot pasul. Mega bonusul filmului este Woody Harrelson, cel care va va amuza cu stilul lui inconfundabil.

A doua premiera, este filmul regizat de Heitor Dhalia, intitulat Gone / Disparuta, in rolul principal fiind ditribuita senzuala Amanda Seyfried.

Filmul este unul tipic pentru un thriller invaluit in mister, cu investigatii, disparitii si rapiri enigmatice, dar care din pacate nu iese in evidenta cu absolut nimic.

Usor previzibil, filmul este totusi de vazut si mai ales din pricina Amandei a carei aparitii ne bucura de fiecare data. Interesant este ca alaturi de ea, il avem intr-un rol secundar si pe Sebastian Stan, constanteanul despre care putem spune ca a reusit la Hollywood: anul trecut l-ati vazut in blockbusterul Captain America, in rolul celui mai bun prieten al lui Steve Rogers, Bucky James. Pe langa cei doi, in film mai joaca si Daniel Sunjata, Jennifer Carpenter si Michael Pare.

We Need to Talk About Kevin / Trebuie sa vorbim despre Kevin este ceea de a treia premiera. Drama, in centrul careia se afla o mama al carui fiu, Kevin, este un individ greu de inteles, cu un comportament ciudat, lucru care afecteaza viata tuturor din jurul sau.

Dragostea mamei neconditionata, o va pune la grele incercari pe aceasta, in special in clipele in care Kevin va lua o decizie inimaginabila. Cu Tilda Swinton si John C. Reilly in rolurile principale, precum si cu Lynne Ramsay aflata la carma regizorala, filmul este posibil sa nu va atraga si pe undeva este si de inteles. In mod cert pelicula se adreseaza in speta “publicului de festival” si nu amatorilor de actiune, thriller sau comedie.

Cam asta e pe saptamana aceasta; va urez vizionare placuta si nu uitati sa verificati informatiile referitoare la ore si salile unde filmele ruleaza, pe site-ul nostru la sectiunea Program Cinema.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top