You are here
Home > Filme > De azi pe ecrane: J. Edgar, Underworld: Awakening si Contraband

De azi pe ecrane: J. Edgar, Underworld: Awakening si Contraband

Noua saptamana cinematografica ne aduce trei premiere.
 
Filmul biografic J. Edgar, SF-ul cu vampiri Underworld: Awakening 3D si actiunea Contraband.
 
Daca va veti intreba ce ar fi de vazut din cele trei premiere, va pot spune ca le recomand pe toate, dar in special nu ar trebui sa ratati prestatia lui Leonardo DiCaprio din J. Edgar.
 
Indraznesc sa spun ca genialul Clint Eastwood si-a revenit, deoarece in ultimii trei ani, cele doua filme regizate de el (Invictus si Hereafter) nu au fost la aceeasi intensitate precum Changeling, Gran Torino sau Million Dollar Baby.
 
J. Edgar, ne spune in aproape 140 de minute, viata controversatului “Speedy” (nickname-ul lui Hoover), agentul guvernamental caruia i-a fost incredintat sefia noii agentii F.B.I., agentie pe care acesta a condus-o timp de 48 de ani, sub 7 administratii diferite de la Casa Alba.
 
In mod cert, putini sunt cei ce cunosc povestea care se afla in spatele directorului F.B.I, iar Eastwood incearca (si reuseste) prin acest film sa ne lamureasca cu privire la aceasta. Ne va arata punctele forte, dar mai ales, slabiciunile lui J. Edgar Hoover.
 
Nu ma pot abtine, sa nu va dau exemplu un amanunt despre Hoover, pe care multi dintre voi poate ca nu il stiati: el a fost primul care a promovat, centralizat si implementat sistemul de amprentare in SUA, iar asta a facut-o la varsta de 26 de ani!
 
De fapt, tocmai datoria meticulozitatii si seriozitatii de care a dat dovada inca de la inceputul carierei, acesta a reusit sa se impuna in fata altor colegi si sa devina cel mai tanar director al unei agentii de investigatii (in momentul numirii avea 24 de ani).
 
Din distributia filmului, mai fac parte alaturi de Leonardo DiCaprio, Armie Hammer (Clyde Tolson) si Naomi Watts (Helen Gandy), iar scenariul a fost scris de Dustin Lance Black (Milk).
 
Daca vreti mai multa actiune, aveti alternativa, mai exact va puteti duce la Contraband / Contrabanda, filmul care va reusi, cred eu, sa va tina in scaun conectati din plin la complicatiile prin care vor trece Mark Whalberg si ai lui contrabandisti.
 
Desi am auzit “vorbe urate” prin jurul meu legat de acest film, va pot spune totusi ca merita sa cheltuiti banii pe bilet! Actiunea e buna, realizarea urmaririlor si a efectelor la fel, asta ca sa nu mai amintesc si de “micul ticalos” Briggs, aflat sub interpretarea convingatoare a lui Giovanni Ribisi.
 
Dealtfel Ribisi ne-a mai aratat ca se descurca excelent in rol negativ si in Avatarul lui Cameron, film in care personajul Parker Selfridge, v-a fost poate pe alocuri, mai antipatic si decat cel al colonelului Quaritch.
 
Revenind la Contraband, ar mai fi de mentionat ca prezenta feminina este asigurata de Kate Beckinsale, cea cu care va veti reintalni daca veti merge si la cea de a treia premiera de saptamana aceasta, Underworld: Awakening 3D / Lumea de dincolo: Trezirea la viata 3D.
 
Franciza se afla deja la a patra parte, concurand la “sectiunea serial” cu celebra serie Resident Evil (partea a cincea anul acesta). Cel mai mare plus al filmului, este faptul ca frumoasa Kate a ales sa revina in rolul Selenei, temuta vampirita care poate sta in lumina soarelui si care si-a perfectionat abilitatile de lupta, devenind astfel poate mai tare decat insusi Blade :-).
 
De data asta, ea nu mai omoara oameni si nici vampiri, ci revine la vechii ei dusmani: lycanii! Povestea se vrea destul de complicata, avand in vedere ca scenaristii s-au gandit sa introduca “in peisaj” si un urmas direct al lui Alexander Corvinus, personaj despre care nu va voi spune cine este, caci va trebui totusi sa descoperiti si voi cate ceva.
 
Concluzia e ca l-am pierdut (dupa cum stiam dealtfel) pe Bill Nighy, insa am recapatat-o pe senzuala Kate Beckinsale… si pentru asta (si pentru inca alte cateva efecte realizate binisor) filmul merita bifat, alaturi (fireste) de gasca si de pungi mari, mari cu popcorn!
 
P.S: nota pentru 3D, 6 din 10 posibil!
 
Enjoy!

Lasă un răspuns

Top