You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: Intouchables, Battleship, Pirates!, Project X si Undeva la Palilula

De azi pe ecrane: Intouchables, Battleship, Pirates!, Project X si Undeva la Palilula

Spre deosebire de saptamana trecuta cand am avut numai o singura premiera, de data aceasta avem cu ce ne lauda, sau mai bine zis avem ce scrie!

Trecem la subiect si incepem cu cel mai bun film al saptamanii, intitulat Intouchables / Invincibilii. Toate lumea spune despre aceasta productie frantuzeasca ca e printre cele mai reusite din ultimii 20 de ani si pe buna dreptate isi merita laudele.

Cu François Cluzet si anonimul Omar Sy in rolurile principale, filmul isi propune si reuseste dealtfel, sa te tina lipit de scaun inca de la primele secvente. Daca tinem cont si de faptul ca intreaga actiune este bazata pe o poveste adevarata, atunci nu trebuie decat sa facem in asa fel, incat sa nu ratam acest film deosebit.

Veti vedea cum doi oameni, aparent diferiti din toate punctele de vedere (unul paralizat altul sanatos, unul in varsta celalalt tanar), vor reusi sa se salveze reciproc din nefericita situatie in care se afla scufundati amandoi de ceva vreme.

Va mai spun doar ca filmul este scris si regizat de Olivier Nakache si Eric Toledano, si ca pe IMDB nota lui este de 8,4. E ceva, nu?

Battleship, este si el un film pe care ar trebui sa nu il ratati. Pelicula, destul de asteptata de cinefilii din lumea intreaga, a fost realizata impreuna cu cei de la Hasbro, care v-au obisnuit cu mega productiile din seria Transformers.

Ce cred eu de film? Va spun sincer ca il consider mai bun decat Transformers 1 si 2…si stiti de ce? Pentru ca are umor de o calitate net superioara celor mentionate mai sus. In plus efectele speciale sunt pur si simplu perfecte, la fel ca si prestatia lui Taylor Kitsch si a lui Liam Neeson.

Avem si doua prezente feminine care vor ridica usor pulsul masculilor din sala de cinema, mai exact Brooklyn Decker, senzuala blonda pe care cu siguranta ati remarcat-o in comedia Just Go with It si cantareata Rihanna care isi face debutul ca actrita cu Battleship! Peter Berg este cel care a regizat pelicula, el fiind responsabil in calitate de regizor si de extraordinarul The Kingdom (2007), sau Hancock (2008).

De fapt pe Peter Berg o sa il si zariti in Battleship, un cameo scurt dar greu de observat 😉 Un sfat: nu plecati din sala, dupa generic mai este o scena!

Comedia saptamanii se intituleaza Project X / Proiectul X, film ce are in distributie tineri actori precum Thomas Mann, Oliver Cooper sau Jonathan Daniel Brown, actori care in ciuda anonimatului, se pare ca au cucerit prin originalitatea si dramul de nebunie cu care isi fac treaba actoriceasca in film.

Se pare ca nu numai actorii sunt necunoscuti, deoarece acest film reprezinta si debutul regizoral al lui Nima Nourizadeh. Filmul e o nebunie totala, dupa cum ve veti da seama si din trailer. Cativa pusti decid sa dea o petrecere sub binecunoscutul slogan “plus one”, iar de aici va incepe aventura vietii lor.

De la o simpla betie alaturi de prieteni, se va ajunge la incendierea cartierului rezidential in care eroul principal (Thomas) locuieste. Bineinteles, ca toata “orgia” se petrece cat timp parintii acestuia lipsesc de acasa. De vazut neaparat!

Trecem si la The Pirates! Band of Misfits 3D / Piratii! O banda de neispraviti 3D, animatia de “plastilina”, a carei actiune este dedicata celor “under 15” si cu asta cred ca am fost destul de explicit.

Vocile eroilor apartin unor cunoscuti actori, precum Hugh Grant, Brendan Gleeson, Jeremy Piven, Salma Hayek si Martin Freeman. Cei care au produs filmul au mai facut si Chicken Run, respectiv Wallace & Gromit.

Fireste ca saptamana aceasta dintre toate premierele, nu putea lipsi o productie romaneasca. Undeva la Palilula (?), este debutul in film al lui Silviu Purcarete si a fost realizat cu sprijinul celor de la Neue Mediopolis (Germania).

Pelicula a fost premiata cu Balkan Fund Award si Medienboard Berlin – Brandenburg Grant pentru dezvoltare de scenariu. Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al Scolii de Medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula – un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinica ginecologica intr-un loc unde nu se naste nici un copil. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani si anotimpuri.

Cam atat despre cele cinci premiere si sa nu uitati sa verificati informatiile referitoare la ore si salile unde filmele ruleaza, pe site-ul nostru, la sectiunea Program Cinema.

Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top