You are here
Home > Benzi desenate > CineFan va prezinta Razbunatorii (4): Black Widow

CineFan va prezinta Razbunatorii (4): Black Widow

Daca pana acum ne-am ocupat exclusiv de partea masculina a echipei Razbunatorilor, a venit si timpul frumoasei – dar la fel de periculoasei – Black Widow (Vaduva neagra).

Vaduva Neagra, pe numele ei adevarat Natalia Romanova, este unul dintre cele mai atractive personaje feminine din lumea Marvel – lucru nu tocmai usor avand in vedere ca vorbim de o lume in care majoritatea personajelor feminine au avut macar un costum care implica bikini – dar acest lucru i-a prins bine in meseria practicata – Natalia e spion. Si inca unul bun.

Antrenata de catre Sovietici la Red Room, Natalia a fost la inceput de partea acestora, fiind sa il seduca pe Tony Stark, ajungand sa se alieze cu Hawkeye (la vremea respectiva si el un villain), alaturi de care lupta impotriva lui Iron Man.

Mai tarziu, ea devine agenta S.H.I.E.L.D, la initiativa lui Nick Fury, si incepe sa lupte impotriva Sovieticilor – lupta impotriva comunistilor era sursa principala de inspiratie la vremea la care benzile au fost scrise, vezi seria James Bond – intra intr-o relatie cu Daredevil si se alatura echipei Avengers.

In lumea filmului, Black Widow a aparut in 2010, jucata de Scarlett Johansson superb, angajata ca asistenta la Stark Enterprises sub numele de Natalie Rushman. Pana la sfarsitul filmului, insa, aflam adevarata identitate a Natashei si chiar ni se face o mica demonstratie a abilitatilor ei de lupta – iar Scarlett Johansson intr-un costum mulat ar putea ucide si numai din priviri.

Actrita si-a reluat rolul anul acesta, in pelicula lui Joss Whedon, unde face echipa cu ceilalti super-eroi pentru a-l impiedica pe Loki sa-si aduca planurile la indeplinire, totul in timp ce arata mortal. La propriu.

Intr-unul dintre clipurile cu scene din film lansate de Marvel (o puteti vedea aici), Natasha ii bate mar pe cei care, aparent, au luat-o prizoniera. Toate astea in timp ce e legata de un scaun. Intreaga scena o vom vedea dupa 4 mai.

Personajul a fost primit foarte bine de fanii Marvel, astfel incat, la lansarea DVD-ului pentru Iron Man 2, producatorul Kevin Feige a confirmat faptul ca un film in care Natalia sa fie personajul principal va aparea la un moment dat, dar, a spus el, “dupa Avengers.”

Si cum Avengers bate la usa, ne putem astepta ca spin-off-ul sa fie anuntat cat de curand. Pana una alta, sa vedem daca Vaduva va mai aparea si in Iron Man 3, care trebuie sa apara in 2013.

Aparut pentru prima oara in 1964, personajul a semnificat o vreme frica americanilor de spioni rusi si de conspiratiile acestora, pentru ca mai apoi, ca majoritatea personajelor negative, a avut parte de o izbavire. Intre timp, ea a mai schimbat de cateva ori aliatii sau echipele din care a facut parte, dar a ramas mereu un personaj pe cat de interesant pe atat de imprevizibil.

Trecand cu brio de cliseul femeii frumoase si mortale, Black Widow e amuzanta, puternica si, uneori, mai sensibila decat ar parea la prima vedere. Nu e in niciun caz un model perfect pentru tineri, dar intentia e in mod clar cu totul alta.

Natasha e o masina perfecta de ucis, cu un corp superb si, undeva, bine ascuns, un suflet. Iar Johansson reuseste sa transpuna asta perfect pe ecrane.

Lasă un răspuns

Top