You are here
Home > Berlinale > Billy Bob Thornton si Jayne Mansfield’s Car la Berlinale 2012

Billy Bob Thornton si Jayne Mansfield’s Car la Berlinale 2012

Cel de-al doilea film vazut luni 13 februarie la Berlinale a fost mult asteptatul lung metraj al lui Billy Bob Thornton.

Jayne Mansfield’s Car (SUA 2012, r. Billy Bob Thornton, 122 min).
Alamaba 1969. Batranul Jim Caldwell (Robert Duvall) tocmai a aflat de moartea fostei sale sotii. Cu multi ani in urma, aceasta il parasise pe el si cei trei copii ai lor pentru un englez. Acum, actualul sot si cei doi copii ai sai trebuie sa-i implineasca ultima dorinta a decedatei si s-o inmormanteze in orasul natal.

Acest lucru ii va pune fata in fata pe cei doi tati, si copiii lor – lucru care va da peste cap vietile celor doua familii pentru totdeauna.

Cu mult umor, dar si sensibilitate Billy Bob Thornton reuseste sa realizeze un film care ramane cu tine mult timp dupa ce ai iesit din sala de cinema. Povestea intalnirii celor doi capi de familie (Duvall si Hurt) care provin din doua culturi diferite este spusa pe fundalul protestelor legate de Vietnam ce ajunsesera si in statele din sud.

Distributia perfecta (Robert Duvall, John Hurt, Kevin Bacon, Ray Stevenson si Billy Bob Thornton) este tot ce-si poate dori un cineast pentru filmul sau. Filmul reprezinta si primul proiect in limba angleza produs de Alexander Rodnyansky (prezent  in 2001 in competitia Berlinalei cu filmul V Subbotu).

Dupa reactiile foarte bune din partea jurnalistilor prezenti la Berlinale, se pare ca filmul lui Thornton nu va trece neobsevat la Gala Premiilor de la finalul festivalului. Noi ii tinem pumnii, pentru ca merita!

Foto de Emanuel Lazarescu.

Pozele sunt proprietatea CineFan.ro. Este interzisa folosirea lor fara acordul nostru.

Jumatate din mine si Billy Bob Thornton 🙂

Autograful lui Billy Bob Thornton pe afisul de la Pushing Tin.

Autograful de la Thornton.

Impreuna cu John Hurt.

Autograful de la John Hurt.

Deplasare realizata cu sprijinul ICR si ICR Berlin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top