You are here
Home > Berlinale > Unknown: Imagini de la premiera mondiala de la Berlin

Unknown: Imagini de la premiera mondiala de la Berlin

Ultima zi in care au fost prezentate filme din competitie a fost ieri, vineri 18 februarie. Tot ieri a avut loc premiera mondiala a filmului Unknown / Necunoscutul cu Liam Neeson.

Iata cate ceva despre cele doua filme + imagini de la seara de Gala.

Primul film vazut azi a fost si ultimul din competitia oficiala:

The Forgiveness of Blood (Albania 2011, r. Joshua Marston, 1h 49 min).
Joshua Marston, care a atras atentia criticii internationale la Berlinale in 2004 cu filmul din competitia oficiala Maria Full of Grace revine cu o noua drama despre “datoriile de sange”.

Filmul ne prezinta efectele unei astfel de “datorii de sange” asupra unei familii. Intr-o zi Nik si Rudina, care traiesc cu familia lor la tara se trezesc intr-o situatie disperata. Tatal si-a ucis vecinul si acum se ascunde de politie. Trebuind sa respecte un obicei vechi de cand timpul, Nik trebuie sa stea ascuns in casa pentru a evita razbunarea familiei decedatului. Sora lui de 14 ani, Rudina trebuie acum sa asigure traiul familiei.

Regizorul reuseste sa descrie realitatea acestor obiceiuri de onoare sau „datorii de sange”, care dateaza de mult si sunt la moda si azi.

Din pacate filmul nu este prea interesant pentru spectatorii care nu cunosc obiceiurile acestea si nu le inteleg. Cu greu am rezistat pana la final, unde am fost dezamagit de rezultat…

Cel de-al doilea film de azi a fost Unknown, in afara competitiei.

Unknown / Necunoscutul (SUA 2011, r. Jaume Collet-Serra, 1h 51 min).
Dr. Martin Harris (Liam Neeson) se trezeste din coma in urma unui accident in Berlin. El va descoperi cu stupoare ca nevasta lui (January Jones) nu-l mai recunoaste, si un al tip l-a inlocuit – nu doar ca sot al ei, dar ca si om de stiinta care trebuie sa sustina o prezentare importanta la un congres.

In scurt timp va descoperi ca pe urmele lui se afla si un asasin de temut. In incercarea de a-si recastiga identitatea, el va fi ajutat de Gina (Diane Kruger), soferita de taxi care l-a salvat din accident.

Cu ajutorul unui fost ofiter Stasi, Jurgen (Bruno Ganz – exceptional) el va trebui sa lupte impotriva unor forte care par sa controleze tot in jurul lui.

Regizorul Jaume Collet-Serra este cunoscut pentru thrillerele sale (House of Wax, The Orphan), iar acesta nu se dezice.

La conferinta de presa am reusit sa-i adresez si doua intrebari regizorului (facand astfel senzatie la conferinta de presa si fiind aplaudat de colegii jurnalisti din intreaga lume) si sa-i iau un autograf.

Atentie, intrebarile contin spoilere! Nu cititi daca nu ati vazut filmul inca!!!!

Emanuel Lazarescu: In primul rand multumim pentru film, mi-a placut foarte mult. As avea sa fac un comentariu. Mi-a placut ca ati reusit sa evitati cliseul din filmele americane in care bomba este dezamorsata in ultimele 3 secunde. Multumim ca ai aruncat lucrurile in aer (se aud rasete si aplauze in sala). Intrebarea mea este daca simti ca acest film ar putea fi inceputul unei francize, daca te-ai gandit la o continuare pentru acest film. In cazul in care raspunsul este da, am o sugestie pentru tine…
Jaume Collet-Serra
: Da? Spune, spune!
Emanuel: Avem o cladire in Romania, una dintre cele mai mari din Europa… (rasete in sala, toata lumea aplauda). Este vorba de Palatul Parlamentului, Diane – tu ai fost in Romania cred ca stii despre ce vorbesc…
Diane Kruger
: Lucrezi cumva la Biroul de Turism? (rade)
Jaume Collet-Serra: Si vrei s-o arunc in aer?
Diane Kruger: Da, vrea s-o arunci in aer (rade)
Emanuel Lazarescu: Nimeni n-a distrus pana acum acea cladire, asa ca ai fi primul… (rasete in sala)
Jaume Collet-Serra: Perfect. Multumesc pentru invitatia de a arunca cladirea in aer. (rade si la fel toti din sala)… Care a fost intrebarea? (rade).
Emanuel Lazarescu: Legat de continuare…
Jaume Collet-Serra
: A, da… un sequel. Pai totul depinde de public. Daca ei vor dori acest lucru, da exista aceasta posibilitate. Daca mai ai si alte sugestii, le astept… (rade).

Iata in continuare cateva imagini de la Premiera de Gala. Liam Neeson nu a putut fi prezent pentru ca este ocupat cu filmarile unui nou film.

Autograful regizorului Jaume Collet-Serra.

Regisorul si sotia (sau iubita) sa sosind la Pemiera de Gala de la Berlin.

Special shoot cu regizorul.

Sebastian Koch, unul dintre actorii germani din film.

Sebastian Koch si Karl Markovics.

Sebastian Koch si Diane Kruger.

Echipa filmului.

Karl Markovics.

Diane Kruger acordand autografe fanilor.

Regizorul Jaume Collet-Serra.

Sebastian Koch.

Diane Kruger.

Echipa filmului si directorul Berlinalei in fata Palatului.

Diane Kruger.

2 thoughts on “Unknown: Imagini de la premiera mondiala de la Berlin

  1. Scuze ca intervin. Cand vine Jaume Collet-Serra sa arunce in aer Cladirea Parlamentului, sugereaza-i sa aleaga o zi de lucru… Se intelege de la sine de ce. ;-))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top