You are here
Home > Benzi desenate > Romania prezenta la New York Comic Con 2011

Romania prezenta la New York Comic Con 2011

Intre 13 si 16 octombrie, ICR New York a organizat prima expozitie de banda desenata romaneasca in cadrul celui mai important targ de popular culture de pe Coasta de Est (si a doua din SUA) – New York Comic Con.

Standul de 18 metri patrati care prezinta istoria atipica a benzilor desenate romanesti, dar si o sinteza a BD-ului contemporan autohton sub titlul NO SCHOOL: New Romanian Comics – prin artistii Sandu Florea (In lumea lui Harap Alb – castigator al prestigiosului Eurocon), Matei Branea (Omulan), Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata) si editorul Milos Jovanović (Hardcomics) – este singurul stand de comics european din manifestarea de la New York.

ICR New York continua la New York Comic Con linia sa de programare dedicata graficii si artelor urbane, inceputa in 2008.

Singular ca prezenta in randul institutelor culturale din metropola americana, standul expozitiei de la New York Comic Con vine sa consolideze prezenta benzilor desenate romanesti in SUA, oferindu-le artistilor romani o expunere semnificativa in fata publicului de specialitate, intr-un targ de ampla vizibilitate.

O cronica zilnica a prezentei romanesti la targul newyorkez, realizata in colaborare cu Cristian Neagoe, e accesibila la www.icrny.org/NYComicCon2011 precum si pe pagina de Facebook a ICRNY (www.facebook.com/pages/Romanian-Cultural-Institute-New-York/111964525513962).

Pentru o scurta prezentare a NO SCHOOL intrati aici (http://vimeo.com/29481291).

New York Comic Con este un targ de benzi desenate, romane grafice, manga, anime, jocuri video, productii de film si televiziune inspirate de benzi desenate – de la mainstream pana la experimental si de nisa.

Mai multe informatii pot fi gasite la http://www.newyorkcomiccon.com/ si www.facebook.com/newyorkcomiccon.

Credit foto: ICR New York.


Bannerul NO SCHOOL: New Romanian Comics la Standul 2018, New York Comic Con.


Alexandru Ciubotariu desenand la standul romanesc.


Matei Branea si Omulan la New York Comic Con.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top