You are here
Home > Featured > Kokowaah: Til Schweiger revine cu o noua comedie romantica

Kokowaah: Til Schweiger revine cu o noua comedie romantica

Ieri s-a terminat Festivalul International de Film de la Berlin, iar astazi sunt reluari ale filmelor din festival, asa ca am zis sa ma duc la cinema sa vad o comedie nemteasca pe care o asteptam de ceva vreme.

De ce? Pentru ca este noul film regizat de Til Schweiger, prietenul nostru de anul trecut… care revine pe marile ecrane cu o noua productie de succes (836.000 spectatori in primul weekend, peste 20 mil. $ in Germania in primele 2 saptamani!).

Kokowaah (Germania 2011, r. Til Schweiger, 2h 07 min).
Noul film al lui Til Schweiger (in care si joaca rolul principal) este o comedie romantica despre ce inseamna a fi tata.

Mai precis, este povestea lui Henry (Schweiger) un scenarist de 42 de ani ce se trezeste intr-o buna zi cu o fetita de 8 ani la usa – Magdalena (Emma Schweiger – fetita din viata reala a lui Til). Aceasta are in mana o scrisoare de la mama ei in care scrie ca el este tatal copilului.

Viata lui Henry este data peste cap, si se complica si mai tare atunci cand in scena apare cel care a avut grija de fetita pana la aceasta varsta. Partea emotionanta a filmului chiar de aici provine: drama tatalui care a crescut copilul si surpriza celui care nu a stiut de existenta lui.

Til reuseste sa creeze secvente emotionante, scene in care razi cu gura pana la urechi dar si un happy end ca in majoritatea filmelor sale, un happy end dorit si asteptat de fani.

Si acest nou film al lui Til are acel aer de buna dispozitie in el ce-l transmit si celalalte trei productii precedente ale sale (Barfuss, Keinohrhasen si Zweiohrkuken).

Emma Schweiger a absolut perfecta in rolul fetitei, iar legatura dintre cei doi este foarte bine redata pe ecran.

Si cu acest film, Til Schweiger ne dovedeste ca este fara indoiala unul dintre cei mai de succes regizori si actori germani.

Titlul filmului (Kokowaah) se refera la faptul ca asa pronunta copiii sau nemtii care nu cunosc bine franceza „coq au vin” (in romaneste ar fi un fel de „Cocovan„).

Iar in final am o veste buna pentru fanii lui: in decembrie 2011 se va lansa in Germania Keinohrhasen 3, cea mai noua parte din aventurile lui Ludo Dekker si Anna!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top