You are here
Home > Featured > Interviu cu Vin Diesel: “Continuitatea este acum o parte importanta a francizei Furios si Iute”

Interviu cu Vin Diesel: “Continuitatea este acum o parte importanta a francizei Furios si Iute”

Vin Diesel a jucat recent alturi de Michelle Yeoh in SF-ul Babylon A.D., si a putut fi vazut in drama juridica Find Me Guilty, regizata de renumitul cineast Sidney Lumet.

A jucat si in comedia The Pacifier, si in sequelul SF-ului The Chronicles of Riddick, unde si-a reluat rolul lui Richard B. Riddick, eroul din Pitch Black.

A mai jucat in thrillerul A Man Apart, dar si in succese precum xXx, Saving Private Ryan, Boiler Room, Knockaround Guys sau The Iron Giant, care a castigat un premiu Annie pentru Cea mai buna animatie.

Vin Diesel este actorul care ii da viata unuia dintre personajele principale ale seriei Furios si Iute: Dominic Toretto (Dom).

Cu ocazia lansarii pe DVD si Blu-ray a filmului Fast Five / Furios si iute in viteza a 5-a CineFan va prezinta un interviu cu Vin Diesel.

Multumiri Ruxandrei Enache (Odeon Cineplex) pentru amabilitatea cu care ne-a pus la dispozitie acest interviu.

Spune-mi despre inceputul filmului Fast and Furious 5…
Vin Diesel: Ce este original in acest nou film Furios si Iute este ca incepem chiar cu scena cu care s-a terminat precedentul. Este primul film din franciza care continua direct povestea. Cred ca este un lucru pe care spectatorii il asteptau si il vor aprecia. Il avem pe Dom in autobuzul inchisorii, unde l-am lasat la sfarsitul lui Fast Four si cateva secunde mai tarziu incepe si povestea noastra…

Cinci filme in 10 ani: cum a reusit aceasta franciza sa fie atat de longeviva?
Vin Diesel: Motivul principal este ca dupa primele trei filme am ajuns la o decizie unanima ca nu trebuie sa facem “doar o continuare”, ci sa ne imaginam cum ar arata o serie de sequeluri. Am realizat acest lucru ca si cum am fi lucrat la o trilogie, creind trei filme care sa aiba legatura unul cu celalalt. Acum suntem la partea a doua, si dupa ce-l vezi iti cam dai seama incotro se va indrepta urmatorul din serie (al 6-lea este programat in 2013 – n.r.). Continuitatea este acum o parte importanta a acestei francize, iar acest lucru l-am implementat dupa Tokyo Drift, si s-a dovedit un mare succes – mai mare decat ne-am fi asteptat noi. Sa vezi cat de incantati sunt spectatorii ca povestea noastra devine o adevarata saga, consider ca este un lucru extraordinar pentru franciza.

Cat de dura a fost lupta din film cu Dwayne Johnson?
Vin Diesel
: A fost amandoi epuizati, atat fizic cat si emotional. Dwayne si cu mine am lucrat timp de trei saptamani pentru a invata coregrafia, si apoi o saptamana in timpul filmarilor pentru secventa. Nu cred ca exista nimeni in aceasta industrie a filmului care sa faca ce face Dwayne. In termini de coregrafie sau de cascade, nimeni nu are experienta lui, asa ca sa-l am drept partener de “lupte” a fost fantastic. Miracolul a fost ca dupa cinci zile de lupta, fiecare am putut pleca de pe platouri pe propriile picioare!

Care a fost cea mai grea secventa de actiune?
Vin Diesel: O multime de secvente sunt grele in felul lor. Ceea ce face ca secventa de bataie dintre mine si Dwayne sa fie atat de grea este ca se bazeaza pe emotii – unul dintre ei se bate pentru viata, iar celalalt pentru familie. Este bizar, pentru ca atunci cand privesti ceea ce se numeste “cea mai buna secventa de bataie din film” te astepti ca spectatorii sa bata din palme la finalul ei, dar cei care privesc sunt atat de prinsi incat nu bate nimeni din palme. Este o marturie a faptului ca aceasta secventa “merge la suflet”.

Ai facut o pasiune pentru masini?
Vin Diesel
: Este ceva ce s-a dezvoltat pe parcursul realizarii acestor filme. Eu sunt din New York iar atunci cand esti mic te simti norocos si atunci cand mergi cu metroul fara sa iti sara inima din piept.

Care este masina preferata in film?
Vin Diesel: Am o preferinta reala: alegerea unei masini este o parte importanta din crearea lui Dom si a universului lui. Din fericire, eu prefer masinile americane “musculoase”. Nu sunt un fan al Nissan Skylin-ului ca Paul.

Daca Fast Five este cel mai mare film de pana acum, la ce ne putem astepta de la urmatorul?
Vin Diesel
: Daca Five are cele mai bune secvente de batai, atunci Six va avea cea mai buna secventa de sex!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top