You are here
Home > Featured > De maine pe ecrane: Priest 3D, Something Borrowed, Bridesmaids si Tanti

De maine pe ecrane: Priest 3D, Something Borrowed, Bridesmaids si Tanti

De Vineri va invit sa vedeti aventurile unui future-priest dar si pe cele ale unor bune prietene care isi tot “imprumuta” iubitul intre ele.


 

Stimati barbati, incep prin a sublinia faptul ca Priest: Razbunatorul este strict “made for guys” 🙂 De ce? Pentru ca sunt sigur ca fetelor (99%) nu le-ar placea sa vada un preot jumatate ninja, jumatate duhovnic, cum sfarteca cu pasiune gramezi de vampiri-mutanti, ajutat fiind de gadjet-uri de ultima generatie.

Filmul este ajutat in mare masura de iz-ul post-apocaliptic, care personal il gasesc foarte atragator cam in orice productie de acest gen. Pe langa asta avem si efectele speciale, care sunt destul de bine realizate, iar nu in ultimul rand mai sunt si protagonistii: Paul Bettany, Maggie Q si nemuritorul Christopher Plummer, caruia ii spun “jos palaria” pentru ca la varsta lui are curajul sa joace in astfel de pelicule.

De fapt imi mai vine in minte un astfel de actor pe care il simpatizez si il consider un plus de fiecare data cand il vad distribuit: Max Von Sydow (Solomon Kane, Minority Report sau Judge Dredd).

Revenind insa la filmul nostru, tind sa cred ca acesta nu este un nou Legion, desi regia apartine aceluiasi Scott Charles Stewart, el fiind deja dupa cum v-ati dat seama la a doua colaborare cu Paul Bettany.

Oricum din start bugetul pentru Priest a fost mult mai mare dar si povestea pare ceva mai complexa. Filmul se mai lauda cu faptul ca ar fi fost filmat direct in 3D, ceea ce suna bine pentru fanii acestei tehnologii.

Sper numai ca nu va fi la fel ca la Piratii ep. 4, unde 3D-ul chiar nu a fost justificat, insa o sa vorbim alta data mai pe larg despre acest film. Concluzia: mergeti oameni buni de il vedeti, deoarece cred ca… merita! Va astept cu impresii 😉 

Fetele omise din randurile de mai sus trebuie sa fie fericite, pentru ca alternativa de saptamana aceasta se numeste Something Borrowed / Iubit de imprumut.

Am sa afirm exact opusul la ce am zis mai sus: filmul este strict pentru girls! Adica un barbat care se respecta nu cred ca se duce sa o vada pe Kate Hudson (draguta dealtfel) cum ii fura barbatul celei mai bune prietene, interpretata de Ginnifer Goodwin (nu Jennifer!), fapt care e urmat mai apoi de miile de regrete dealungul anilor, urmate de alte suspine, procese de constiinta etc, pentru  ca totul sa se transforme de fapt intr-o iubire adevarata presarata si cu putina razbunare din partea lui Rachel (Ginnifer) catre Darcy (Kate).

Filmul reda intr-un fel un triunghi amoros, lipsit insa din pacate de originalitatea celor ecranizate (cu succes) de maestrul Woody Allen.

Filmului ii lipseste umorul, credibilitatea lui Ginnifer Goodwin precum si un scenariu ceva mai rasarit. Adica sa fim seriosi, iti dai seama de deznodamand din trailer, ceea ce este chiar degamagitor.

Tot pentru fete avem din acest weekend comedia Bridesmaids / Domnisoare de Onoare. Annie (Kristen Wiig) este o Domnisoara de Onoare a carei viata o ia razna din momentul in care, impreuna cu o gasca de domnisoare de onoare una mai traznita decat alta, trebuie s-o conduca la altar pe cea mai buna prietena a ei, Lillian (Maya Rudolph).

In final, daca doriti sa va faceti “creerii varza”, va puteti duce la Tanti, noul film romanesc regizat de Serban Marinescu, dupa un scenariu de Mircea Daneliuc. Si cu asta am spus totul.
 
Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top