You are here
Home > Featured > De azi pe ecrane: “un buchet” de 10 filme!

De azi pe ecrane: “un buchet” de 10 filme!

Inceputul de primavara (doar cu titlul din pacate) ne aduce mai multe premiere decat de obicei. Gama este una larga, fapt care in mod sigur va fi pe placul cinefililor.

Incep cu Rango, noul film al regizorului Gore Verbinski, care se afla deja la a patra colaborare cu Johnny Depp, dupa celebra trilogie a Piratilor din Caraibe. Acest film reprezinta totodata si debutul lui Verbinski in lumea animatiilor, debut de care sunt sigur ca multi isi vor aminti cu placere.

Vocea eroului principal (un cameleon in cautarea faimei) ati ghicit deja ca apartine lui Johnny Depp, dar ceea ce nu stiti este ca alaturi de el o intreaga pleiada de actori cunoscuti si-au imprumutat vocile pentru a da viata personajelor.

As putea sa amintesc aici de Alfred Molina, Bill Nighy, Ray Winstone sau Timothy Olyphant. Intregul film este un omagiu adus filmelor western de odinioara, fapt care ne bucura, avand in vedere ca nici o animatie cu buget mare din ultimii ani, nu a tratat un astfel de subiect.

Saptamana aceasta vom avea si premiera mult asteptatului Buna! Ce faci?, “gura de aer proaspat” din cinematografia romaneasca.

In centrul actiunii ii avem pe Gabriel si Gabriela, care dupa 20 de ani de casnicie, “se resimt” si decid se evadeze in spatiul virtual in cautarea unei posibile aventuri. Faptul ca cei doi nu prea au habar de computere sau internet, le va aduce tot felul de probleme care vor constitui deliciul intregului film.

Surpriza de proportii va veni pe final, cand, cei doi vor realiza ca relatia virtuala pe care fiecare si-a creat-o, este de fapt o conexiune tot intre ei, lucru care de ce nu, le-ar putea relansa casnicia.

Filmul in sine, este in fond o comedia romantica, care vine cu o cu totul alta abordare fata de tot ce am vazut dupa ‘89 in cinematografia romaneasca. Din distributie ii amintesc pe Ionel Mihailescu, Dana Voicu, Ana Popescu si Paul Diaconescu. Regia este semnata de Alexandru Maftei.

Urmatorul pe lista este The Mechanic / Mecanicul, remake-ul dupa filmul cu acelasi nume din 1972 cu Charles Bronson. Tema nu este una noua, in film fiind vorba despre un asasin platit care prin niste circumstante deosebite, ajunge sa aibe un ucenic cu totul si cu totul special.

Rolul “maestrului” este jucat de Jason Statham, iar al “invatacelului” de Ben Foster. O aparitie scurta dar placuta, este si cea a lui Donald Sutherland. Filmul este facut de Simon West, fapt care ar putea sa va starneasca interesul avand in vedere ca tot el a regizat si Con Air.

Din nefericire tot saptamana asta va avea premiera si partea a treia din seria Big Momma, mai precis Big Mommas: Like Father, Like Son / Coana Mare: Asa tata, asa fiu. De data aceasta Martin Lawrence face echipa cu fiul sau vitreg (din film), actorul Brandon T. Jackson, cei doi fiind nevoiti sa lucreze sub acoperire intr-o scoala de arta frecventata numai de fete. Regizorul este John Whitesell acelasi care a realizat si partea a doua a “francizei”.


 

Filmul Des Hommes et des Dieux / Oameni si Zei ne prezinta drama unor calugari rapiti in anul 1996 de un grup de islamisti extremisti. Drama este inspirata dintr-un caz real si este regizata de Xavier Beauvois. In rolurile principale ii avem pe Philippe Laudenbach, Lambert Wilson, Michael Lonsdale si Olivier Rabourdin.

Am o veste buna si pentru amatorii de opera, mai exact este vorba de opera clasica Carmen in 3D, eveniment ce va putea fi vizionat Sambata 5 martie de la ora 18:30, la cinematograful Holywood Multiplex din Calea Vitan.
 
In incheiere am sa amintesc de alte patru filme ce vor rula numai la Muzeul Taranului Roman, intr-un numar redus de spectacole, dar care cred eu, ca vor constitui o alternativa pentru multi dintre spectatori.

Este vorba de la Lat den ratte komma in / Legaturi de sange, filmul norvegian dupa care a fost facut remake-ul Let Me In si pe care vi-l recomand cu incredere, dramele Nothing Personal / Nimic Personal si Miss Kicki, precum si thrillerul Isolerad / Coridorul.

Vizionare placuta!

Lasă un răspuns

Top