You are here
Home > Featured > Danis Tanovic a deschis Bucharest IFF 2011: vezi imagini

Danis Tanovic a deschis Bucharest IFF 2011: vezi imagini

Regizorul Danis Tanovic, invitat special al Bucharest IFF, a deschis festivalul cu cel mai recent film al sau, Cirkus Columbia, lansat la Sarajevo IFF 2010 si indelung aplaudat in sectiunea Giornate degli autori a Festivalului de la Venetia 2010.

Filmul, o minunata drama cu accente comice spune povestea unor personaje aflate in pragul razboiului. Actiunea se petrece in Bosnia si Hertegovina, in 1991. Comunistii au cazut de la putere si Divko Buntic se intoarce in oraselul natal ca sa revendice casa familiei sale.

Acesta isi foloseste banii si conexiunile pentru a o evacua pe fosta sa sotie, Lucija. In schimb, incearca sa isi refaca relatia cu Martin, fiul sau de 20 de ani. Cand preaiubita pisica a lui Divko – Bonny – dispare, intregul oras este antrenat intr-o cautare frenetica impulsionata de dorinta de a castiga recompensa…

Regizorul Danis Tanovic a debutat in urma cu 10 ani cu filmul No Man’s Land, laureat cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain.

Dupa un scurt periplu international, perioada in care a realizat filmele L’Enfer (cu Emmanuelle Beart) si Triage (cu Paz Vega si Colin Farrell), Cirkus Columbia marcheaza intoarcerea regizorului in peisajul balcanic, atat in ceea ce priveste povestea (tribulatiile unei familii in pragul razboiului din fosta Iugoslavie), cat si protagonistii, figuri culte ale cinematografiei iugoslave, Miki Manojlovic si Mira Furlan, actori fetis ai regizorului Emir Kusturica, amandoi protagonisti ai filmelor Tata e plecat in calatorie de afaceri si Underground.

Cea de-a 7-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti (Bucharest IFF), organizat de Fundatia Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), are loc in perioada 11 – 17 aprilie 2011.

Proiectiile au loc in trei sali: Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din incinta Muzeului Taranului Roman (MTR) si Sala “Elvira Popescu” a Institutului Francez din Bucuresti.

Iata mai jos cateva imagini de la deschiderea Festivalului ce a avut loc cu cateva ore in urma.

Foto de Emanuel Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

Dana Dimitriu (Director Bucharest IFF) a deschis seara multumind celor ce au facut posibila editia din acest an a acestui festival.

Sala Cinematografului Studio a fost plina la deschiderea BIFF 2011.

Dana a invitat-o apoi pe scena pe Irina Nistor.

… care la randul ei l-a invitat pe scena pe regizorul filmului din deschidere, Cirkus Columbia, Danis Tanovic.

Danis a urat vizionare placuta spectatorilor si a promis ca revine la final pentru sesiunea de intrebari si raspunsuri.

Inainte de film am reusit sa fac o poza cu Danis Tanovic.

La finalul proiectiei, asa cum a promis, Danis a revenit in fata spectatorilor pentru a raspunde intrebarilor lor.

… la un moment dat chiar a glumit cu cei prezenti…

Iar seara s-a incheiat cu zambetul pe buze si cu un nou film minunat pe care am reusit sa-l vad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top