You are here
Home > Featured > Buna! Ce faci?: Interviu exclusiv cu Sabrina Iaschevici

Buna! Ce faci?: Interviu exclusiv cu Sabrina Iaschevici

Continuam seria de interviuri dedicate filmului romanesc Buna! Ce faci? cu Sabrina Iaschevici, interpreta rolului Jipescu Miruna.

Desi este cunoscuta mai mult din teatru sau din reclamele TV in care a aparut, sansa cea mare i-a suras Sabrinei odata cu acest film in care are un personaj extrem de important.

Buna! Ce faci? este un altfel de film romanesc, de un un realism magic, un love story tandru si ravasitor, dar si foarte amuzant, din epoca internetului, avand ca protagonisti doi atipici – un cuplu de varsta mijlocie, casatorit, plictisit, care redescopera pasiunea via IM (instant messaging) si care nu realizeaza ca persoanele de care se indragostesc sunt mult mai aproape decat ar fi putut crede. Fiul lor Vladimir (Paul Diaconescu) este foarte mirat sa descopere ca si parintii lui sunt manati de dorinte. La un moment dat, intalnirea celor doi indragostiti virtuali devine inevitabila in viata reala.

Despre Buna! Ce faci? vom discuta mai jos cu Sabrina intr-un interviu exclusiv acordat CineFan.ro cu ocazia lansarii pe 4 martie a comediei romanesti indelung asteptata de cinefili.

In saptamanile urmatoare, pana la premiera filmului veti putea citi numai pe CineFan.ro interviuri exclusive cu intreaga echipa a filmului Buna! Ce faci?.

Emanuel Lazarescu:  Buna! Ce faci? reprezinta debutul tau in lung metraj. Si ce debut as putea spune! Cum ai ajuns sa te implici in acest proiect?
Sabrina Iaschevici
: Cum am ajuns sa ma implic? Am fost chemata la o proba, pe urma la inca o proba, pe urma la inca una… si m-am trezit implicata in proiect (rade).

Emanuel: Crezi ca a sosit timpul ca filmele romanesti sa se indrepte si in directia in care v-ati indreptat voi cu Buna! Ce faci? – adica comedii romantice?
Sabrina: Din pacate, “comedia romantica” nu e vehiculata, ca gen, in filmul romanesc, de aceea cred ca Buna! Ce faci?, face un pas important.

Paul Diaconescu (Vladimir) si Sabrina Iaschevici (tocilara Jipescu Miruna) in Buna! Ce faci?

Emanuel: Jipescu Miruna este un personaj care iti ramane mult timp in cap dupa terminarea filmului. Cat de greu a fost sa interpretezi o “tocilara”?
Sabrina
: Usor. Imi era cumva familiar. Am terminat profilul mate-fizica in Arad, orasul meu natal. Fizica m-a atras, m-a interesat, am ales-o si ca materie de bac (si am luat bacul) (rade). Rolul mi-a oferit ocazia sa fiu “tocilara” care n-am fost niciodata, dar pe care am intalnit-o atat de des, in perioada liceului.

Emanuel: Pentru ca subiectul filmului e de asa natura, o sa te intreb daca ti s-a intamplat vreodata sa cunosti pe cineva prin intermediul internetului? Si cum s-a terminat (daca a existat vreodata) povestea voastra.
Sabrina
: Nu a existat o astfel de poveste. Prietenii mei de la bloc o pot confirma (rade). Am petrecut mai mult timp cu ei decat in fata calculatorului. Internetul mi-a fost util doar pentru a aprofunda relatii deja existente.

Sabrina Iaschevici in piesa Daca n-ai mai fiFlorian Zeller, r. Carmen Vestemeanu (Teatrul Foarte Mic). 

Emanuel: Cat de important sau daunator crezi ca este internetul pentru generatiile de astazi? Ajuta sau mai tare incurca lucrurile?
Sabrina
: Nu as putea sa dau un verdict. Internetul poate fi constructiv in masura in care nu inlocuieste o reala interactiune.

Emanuel: Ai accepta sa joci intr-o continuare sau un spin-off la Buna! Ce faci? Eventual un film axat pe relatia dintre Vladimir si Miruna?
Sabrina
: Da, cred ca relatia poate fi exploatata. E un potential delicios (rade).

Emanuel: Care este secventa preferata din Buna! Ce faci?
Sabrina
: Momentul in care tatal isi regaseste locul in orchestra. In final.

Emanuel: Ce urmeaza pentru tine in materie de film? Ca stiu ca la teatru esti destul de “activa”.
Sabrina
: Dupa incheierea filmarilor la Buna! Ce faci? am lucrat la un rol micut dar foarte interesant in filmul The Wistleblower – regia Laryssa Kondraky. Interesant deoarece am cunoscut oameni grozavi, am lucrat alaturi de Rachel Weisz si am invatat o multime de lucruri. Astept, curioasa, lansarea filmului in Romania. Pe viitor? Cine stie…

Emanuel: De ce crezi ca regizorii romani prefera sa faca mai degraba un film cu care sa castige premii la festivaluri decat unul “pentru public”, cum ati facut voi?
Sabrina
: Nu cred ca regizorii romani se impart in regizori care fac filme pentru premii la festivaluri si regizori care fac filme pentru public. Cred ca orice regizor vrea ca filmul sau sa… “si si”…

Emanuel: Ai o recomandare pentru pasionatii de cinema care inca nu au auzit de filmul vostru, sau nu s-au hotarat daca sa mearga sa-l vada?
Sabrina: Mergeti sa-l vedeti! Filmul vorbeste de anumite probleme de comunicare care care foarte multi sunt atinsi. Poate avea, de exemplu, efectul unei carti citite care-ti confirma ca ceea ce ti se intampla a mai fost trait si, mai ales, are o solutie. In plus, e si foarte comic!

Emanuel: In final, ai ocazia sa-i saluti direct pe cinefili. Asadar, un indemn pentru vizitatorii site-ului nostru, CineFan.ro?
Sabrina
: Salut cinefili! Cu tot dragul pentru filmul Buna! Ce faci? mergeti sa-l vedeti! Merita!

2 thoughts on “Buna! Ce faci?: Interviu exclusiv cu Sabrina Iaschevici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top