You are here
Home > Featured > Buna! Ce faci?: Interviu exclusiv cu Ana Popescu

Buna! Ce faci?: Interviu exclusiv cu Ana Popescu

Ana Popescu s-a nascut pe 17 octombrie 1983.

In 1997 a studiat la Summerschool – Anglia. Intre 1998 si 2002 a urmat cursurile Colegiului National Sf. Sava la sectia fizica-chimie. Intre 2002-2003 a urmat cursurile Universitatii Bucuresti, Facultatea de Chimie la sectia bilingv engleza.

Printre multiplele studii ale Anei se mai numara: MBA-Management Codecs Romania, Design si Croitorie la Universitatea Populara Ioan I. Dalles si cursurile de teatru la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Teatru (la clasa Prof. universitar Sanda Manu).

Anul trecut a studiat la Lee Strasberg Theatre and Film Institute din New York.

Frumoasa actrita a jucat in zeci de reclame, piese de teatru si a avut roluri secundare in filme de succes (Youth Without Youth – r. Francis Ford Coppola, Town Creek – r. Joel Schumacher sau Hellhounds – r. Ricky Schroder).

Sansa i-a suras odata cu aparitia in Buna! Ce faci?, mult asteptata comedie romanesca ce va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe 4 martie.

Buna! Ce faci? este un altfel de film romanesc, de un un realism magic, un love story tandru si ravasitor, dar si foarte amuzant, din epoca internetului, avand ca protagonisti doi atipici – un cuplu de varsta mijlocie, casatorit, plictisit, care redescopera pasiunea via IM (instant messaging) si care nu realizeaza ca persoanele de care se indragostesc sunt mult mai aproape decat ar fi putut crede. Fiul lor Vladimir (Paul Diaconescu) este foarte mirat sa descopere ca si parintii lui sunt manati de dorinte. La un moment dat, intalnirea celor doi indragostiti virtuali devine inevitabila in viata reala.

Iata mai jos un interviu exclusiv cu Ana Popescu, cu ocazia premierei comediei Buna! Ce faci?.


 

Emanuel Lazarescu: Ai studiat in Anglia, ai urmat Facultatea de Chimie, Facultatea de Teatru din cadrul Universitatii Spiru Haret, si ai studiat designul si croitoria… Cum se impaca toate acestea? Cum ai ajuns sa faci lucruri atat de diferite?
Ana Popescu
: Mi-am dorit sa fiu medic si intr-o zi am realizat ca nu sunt construita pentru asta. Apoi am zis ca voi ajunge biochimist, dar n-a mers. Apoi am sperat ca voi fi designer dar n-a functionat… Am cautat ceva timp ce-mi doresc si cam tarziu am inteles ca pasii mei de fapt se indreptau catre teatru. Mi-a fost frica la inceput insa am avut sansa de a fi la clasa profesor Sanda Manu, asistent Dana Voicu si frica mea s-a transformat in curaj. Observ acum ca toate incercarile mele au un fir comun: pentru oameni.

Emanuel: Rolul din Buna! Ce faci? este debutul tau intr-un rol principal intr-un film (te rog sa nu ma contrazici, pentru ca in acest film TOTI sunteti principali). Cum ai ajuns sa colaborezi cu Alexandru Maftei?
Ana
: Colaborasem cu Alexandru Maftei in urma cu trei ani pentru reclame, iar pentru film, am fost chemata la o proba, apoi la inca o proba, apoi la inca o proba si intr-o zi am primit telefonul mult asteptat (rade).

Emanuel: In 2007 ai aparut in Town Creek (r. Joel Schumacher), iar in 2006 in Youth Without Youth al lui Coppola. Cat de diferita este colaborarea cu regizorii straini si cu cei romani?
Ana: Din pacate am lucrat cu prea putini regizori romani, fie ca e vorba de film, reclame sau teatru, insa toate colaborarile au fost interesante, evident culturi diferite, abordari diferite. Ma bucur ca am reusit sa debutez intr-un rol pricipal intr-un film romanesc.

Emanuel: Pentru ca subiectul filmului Buna! Ce faci? e de asa natura, o sa te intreb daca ti s-a intamplat vreodata sa cunosti pe cineva prin intermediul internetului? Si cum s-a terminat (daca a existat vreodata) povestea voastra.
Ana: Nu mi s-a intamplat si nici nu mi-as dori, sunt de moda veche (rade).

Emanuel: Care este secventa preferata din Buna! Ce faci?
Ana
: Cand personajele principale Gabi si Gabi bat covorul: slow motion, ea cara covorul, muzica clasica… E o secventa tragi-comique.

Emanuel: Cum ai caracteriza personajul pe care il interpretezi in Buna! Ce faci? Ti se pare o fata naiva sau din contra, cineva ce inca isi cauta “perechea” potrivita?
Ana
: O fata simpla, cu un fond bun si tare naiva (rade).

Emanuel: De ce crezi ca regizorii romani evita atat de mult genul pe care l-ati abordat voi in Buna! Ce faci? – comedia?
Ana
: Nu stiu de ce, dar poate ca Buna! Ce faci? a deschis inca o poarta catre un gen de film abordat mult prea rar.

Emanuel: Reactia de la festivalurile unde a fost prezentat filmul vostru a fost foarte imbucuratoare. Ai accepta sa joci intr-o continuare a filmului?
Ana
: Daaaa, cu mare drag!

Ana Popescu si Dana Voicu la Palm Springs International Film Festival.

Emanuel: Stiu ca ai fost impreuna cu Alex Maftei si Dana Voicu luna trecuta la Palm Springs unde a fost prezentat filmul vostru. Cum a fost pentru tine “experienta Americana”?
Ana
: Grozava experienta! Desi nu a fost prima, a fost cea mai frumoasa! Am fost foarte bine primiti, am avut ocazia sa promovam filmul prin interviuri la televiziune, la radio. Trebuie sa recunosc ca am fost tare rasfatata acolo si am cunoscut o lume, o industrie pe care o vedeam la televizor, si important e ca am participat la Palm Springs International Film Festival cu un film bun din tara mea.

Emanuel: Ai o recomandare pentru pasionatii de cinema care inca nu au auzit de filmul vostru, sau nu s-au hotarat daca sa mearga sa-l vada?
Ana
: Ce-ar fi sa vezi o comedie buna romaneasca? Incredibil? Hai sa punem pariu!

Emanuel: In final, ai ocazia sa-i saluti direct pe cinefili. Asadar, un indemn pentru vizitatorii site-ului nostru, CineFan.ro?
Ana
: Saluuuut cinefili! Ne vedem la cinema? (rade).

Ana Popescu si Dana Voicu in Buna! Ce faci?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top