You are here
Home > Berlinale > Asghar Farhadi revine la Berlin cu Nader and Simin, a Separation

Asghar Farhadi revine la Berlin cu Nader and Simin, a Separation

Marti am reusit sa vad un alt film din cadrul competitiei oficiale:

Jodaeiye Nader az Simin / Nader and Simin, a Separation (Iran 2011, r. Asghar Farhadi, 2h 03 min)
Noul film al lui Asghar Farhadi (care a castigat Ursul de Argint in 2009 pentru drama About Elly) revine la Berlinala cu o noua drama bine primita de critici.

Filmul este povestea lui Simin care vrea sa plece din Iran impreuna cu sotul Nader si fiica lor. Dar Nader nu este de acord cu plecarea din cauza tatalui lui bolnav de Alzheimer de care trebuie sa aiba grija.

Simin se muta din nou la parinti, in timp ce fiica lor ramane cu tatal. Pentru ca nu va face fata volumului mare de munca, Nader va angaja o femeie care sa aiba grija de tatal lui cand el este plecat la munca. Lucrurile se complica foarte rapid, iar Nader ajunge sa fie atras intr-o situatie pe care n-o poate controla..

Ca si About Elly si prezentul film se concentreaza pe viata de zi cu zi a oamenilor obisnuiti din Iran. Chiar daca unele situatii sunt universal valabile, exista insa cateva aspecte care tin de religia si obiceiurile oamenilor de acolo ce nu pot fi intelese de europeni.

Filmul a fost indelung aplaudat la Berlinala chiar de la finalul proiectiei de presa si a primit cronici foarte bune si punctaj maxim din partea jurnalistilor de la Screen International. Este posibil ca Asghar Farhadi sa nu plece cu mana goala nici in acest an de la Berlin…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top