You are here
Home > Cannes > WebSiteStory si Eva in Marche de film la Cannes

WebSiteStory si Eva in Marche de film la Cannes

Ziua de joi mi-a prilejuit vizionarea a doua filme romanesti prezente in cadrul Marche de film la Cannes. Este vorba de WebSiteStory (r. Dan Chisu) si Eva (r. Adrian Popovici).

websitestory1

websitestory2

Dan Chisu la Cannes.

WebSiteStory (Romania 2009, r. Dan Chisu, 1h 31 min).
Povestea din WebSiteStory (intitulat initial Pac! Esti mort!) este una foarte fresh si potrivita tinerei generatii.

Filmul incepe cu doua prietene care se distreaza intr-un bar. La un moment dat se cearta, si se despart. Una dintre ele sfarseste omorata de un mafiot. A doua zi, prietena ei afland de intamplare se hotaraste sa se razbune asasinandu-l pe mafiot (interpretat de Oreste).

Filmul atinge subiecte la moda precum uploadarea de fisiere video pe platforma YouTube sau distractiile nocturne din discoteci care de multe ori se termina prost.

Chiar daca inceputul este mai greoi, WebSiteStory isi revine de la mijloc spre final si are ingredientele unui film care sa placa spectatorilor ce se duc la cinema.

Fanii filmelor romanesti vor avea parte si de cateva aparitii surpriza ale actorilor Dragos Bucur si Florin Piersic Jr. in doua roluri foarte haioase.

Una peste alta, WebSiteStory este o incercare buna de a face film de public in Romania si merita incurajat pentru aceasta initiativa. Asteptam si altele!

eva1

eva2

Impreuna cu Cornelia Palos (producatoare) si Adrian Popovici (regizor).

Eva (Romania 2009, r. Adrian Popovici, 2h).
Eva (intitulat initial Povestea unui secol) porneste de la romanul lui Radu Tudoran Intoarcerea fiului risipitor.

Eva (Amy Hayes) il intalneste pe Tudor (Vincent Regan) la implinirea varstei de 16 ani si se indragosteste pe loc de el. Dar relatia lor sufera de-a lungul anilor datorita constantelor si misterioaselor disparitii si reaparitii ale lui.

Filmul incepe in forta cu o secventa in care este bombardata Gara de Est din Bucuresti. Efecte speciale si explozii cum n-am mai vazut de mult intr-un film romanesc. Fum, masini lovite si multi oameni care fug. Dupa aceea intram treptat in poveste alaturi de personajele principale.

Adrian Popovici a luat o decizie inspirata pentru acest film si a folosit in mare parte actori straini (filmul este vorbit in totalitate in engleza).

Astfel, putem vedea, pentru prima data intr-o productie romanesca pe: Amy Hayes (o tanara actrita britanica aflata la debut in acest film si care este absolut superba), Vincent Regan (care a jucat printre altele in Troia si 300), Michael Ironside (va mai aduceti aminte de SeaQuest??), Patrick Bergin si Dustin Milligan.

Bineinteles ca in film apar si cativa actori romani precum Maia Morgenstern (foarte stearsa si teatrala), Vlad Radescu (o aparitie destul de scurta) si Claudiu Bleont.

Pentru Popovici, acest film este un pas inainte (dupa mult comentalele de critica Vlad The Impaler si Un acoperis deasupra capului) care deja a fost vandut in multe teritorii.

Un lucru interesant: filmul este disponibil in mai multe variante (versiuni de 1h 30 min si 2h cinematografice) si Miniserie TV in doua parti (cu durata totala de 3h 10 min).

One thought on “WebSiteStory si Eva in Marche de film la Cannes

  1. Intreaba-l tu te rog pe Dan Chisu – ca mie mi-a fost rusine s-o fac,la conferinta de presa,de aici,de la Bucuresti – cum si-a dat Laura seama ca Mira a fost ucisa de Ficat,ba mai mult,ca a avut si un complice? O fi din cauza ca filmul n-a avut scenariu,sau regizorul(era sa spun si scenarist)a considerat ca din moment ce noi stim(cine e criminalul),e musai sa stie si ea,chiar daca n-a fost acolo si nimeni nu i-a spus nimic;ca evident nimeni nu stia,inafara de ei si de noi – spectatorii?Mai stia doar Mira,care,din motive lesne de inteles,n-a suflat o vorba.:-) Bafta multa,acolo!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top