You are here
Home > Cannes > Un nou film romanesc la Cannes: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu!

Un nou film romanesc la Cannes: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu!

Noul film documentar al regizorului Andrei Ujica, intitulat Autobiografia lui Nicolae Ceausescu a fost selectionat la Festivalul International de Film de la Cannes, in afara competitiei.
 
Regizorul Andrei Ujica si-a compus documentarul din peste 1.000 de ore de material din arhive: secventele surprinse cu dictatorul si sotia Elena pe santiere, in birou si la congrese.
ceausescu
 
Am gasit imagini inedite, care n-au fost difuzate niciodata. Exista o serie intreaga de inceputuri si resturi de caseta care n-au intrat la montaj si pe care Titus Munteanu le-a cautat cu predilectie, la rugamintea mea. Bucati in care operatorul a scapat camera sau imagini taiate la cenzura“, explica regizorul intr-un material de anul trecut realizat de Evenimentul Zilei.
 
Autobiografia lui Nicolae Ceausescu / Autobiographie de Nicolae Ceausescu a primit o finantare de 550.000 de lei de la Centrul National al Cinematografiei, in 2007.
 
Totodata cu acest film, au mai fost anuntate alte filme selectionate la Cannes 2010:
 
In sectiunea Un Certain Regard: Carancho, al argentinianului Pablo Trapero, si I Wish I knew de Jia Zhang Ke (China).
 
Intr-o proiectie speciala Countdown to Zero de Lucy Walker (SUA).
 
Si in competitia oficiala: Rizhao Chongqing, al chinezului Wang Xiaoshuai, si Tender Son – The Frankestein Project de Kornel Mondruczo (Ungaria). Aceste doua titluri vin in incheierea listei filmelor din Competitia oficiala, ce are in acest moment 18 titluri care concureaza pentru Marele Premiu Palme d’Or.
 
Festivalul International de Film de la Cannes va avea loc in perioada 12-23 mai 2010 si se va deschide cu pelicula lui Ridley Scott Robin Hood, prezentata in afara competitiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top