You are here
Home > Cannes > Udaan, o drama made in India

Udaan, o drama made in India

Miercuri seara s-a difuzat in cadrul competitiei sectiunii Un Certain Regard un film indian. Cum acest lucru este cam rar, m-am dus cu interes sa-l vad.

udaan1

Udaan (India 2010, r. Vikramaditya Motwane, 2h 17 min).
Dupa ce a fost abandonat timp de opt ani intr-un internat, tanarul Rohan se intoarce in micul orasel industrial Jamshedpur.

Aici va trebui sa traiasca in aceeasi casa cu un tata autoritar si un frate vitreg mai tanar de existenta caruia nu stia nimic.

Fortat sa lucreze la fabrica de otel a tatalui sau si sa urmeze studii de inginer pe care nu si le doreste, Rohan incearca sa-si urmeze in secret visul de a deveni scriitor.

Personajul principal este interpretat de Rajat Barmecha un tanar aflat la primul sau rol intr-un film. Rol pe care il interpreteaza cu atata crediblitate incat ai spune ca este de ani de zile in aceasta industrie de film.

La fel si interpretul tatalui sau, care reuseste sa creeze un personaj atat de detestabil incat la final cand pustiul a reusit in sfarsit sa scape de el, publicul a aplaudat intens secventa…

Udaan reuseste sa fie o drama puternica si sa elimine secventele cliseistice de dans + muzica atat de folosite in filmele Indiene din zilele noastre. Asta nu inseamna insa ca nu are o coloana sonora de exceptie. Din contra, sunt 4-5 melodii care apar pe fundalul filmului si sunt extrem de bine imbinate cu imaginea care se desfasoara in fata ochilor nostri.

Vikramaditya Motwane, regizorul lui Udaan a declarat la inceputul proiectiei ca are mari emotii si ca este prima data cand acest film este vazut de mai mult de 40 de oameni, el mai avand cateva proiectii cu circuit inchis in India.

Udaan a fost primit cu interes la Cannes, aplauzele si felicitarile au continuat mult dupa terminarea filmului, si as indrazni sa spun ca ar avea sanse la un premiu.

udaan2

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top