You are here
Home > Featured > TRON: Legacy – Revelatia SF a anului!

TRON: Legacy – Revelatia SF a anului!

Inventiv, captivant, coerent si nu in ultimul rand, sexy! Cele patru cuvinte vor sta la baza acestui articol si pe buna dreptate asta cred ca va fi si impresia voastra dupa ce veti vedea filmul.

INVENTIV pentru ca acest film a reusit sa vina cu ceva nou, intr-o lume a cinematografiei in care deja au cam fost abordate mai toate aspectele tehnico-virtuale posibile (vezi Matrix, 13th Floor, Dark City, Inception etc).

Practic, ideea dateaza inca din anul 1982, cand a fost realizata de altfel prima parte a filmului care s-a intitulat simplu, TRON. Daca stau si ma gandesc bine, indraznesc sa spun ca Tronul din ‘82 a fost primul film care a abordat intr-un mod destul de complex aceasta idee de lume virtuala, lume in care practic poti sa faci orice: sa te supui sau sa fii supus, sa distrugi sau sa creezi, sa traiesti sau chiar sa mori.

CAPTIVANT inca de la generic (halucinantul periplu printre zgarie-nori) si pana la ultima secventa. Chiar daca intreaga actiune curge intr-un mod aparent simplu, ea te face totusi sa stai pret de doua ore, fara sa te gandesti la absolut nimic in afara de filmul care ruleaza in fata ochilor tai.

Negresit o contributie importanta este adusa si de distributie si aici fac referire in mod special la Jeff Bridges, actor care ma uimeste de fiecare data cu talentul si naturaletea cu care abordeaza fiecare rol, indiferent de tipul filmului: fie ca este o drama, un SF, un thriller sau o comedie. Domnule Bridges, sunteti genial!!

Cred ca nici Garrett Hedlund, cel care il interpreteaza in film pe Sam Flynn, nu se lasa mai prejos si reuseste sa faca un rol bun, avand in vedere faptul ca el nu a mai jucat intr-un film de asemenea anvergura.

Un alt plus al filmului, este si conceptul in sine al intregii lumi virtuale. Indiferent ca vorbim de masinile sau motoarele de viteza, de aparatele de zbor, sau de armele si costumele folosite, toate sunt realizate extrem, extrem de bine.

Sunt sigur ca o sa va placa si coloana sonora care este extraordinara, ea potrivindu-se perfect pentru acest gen de film (in principiu gratie celor de la Daft Punk, care si apar in film in rolul DJ-ilor de la Club).

COERENT, pentru ca acest film este intr-o simbioza perfecta cu prima parte, dar si din cauza faptului ca, in opinia mea, scenariul nu are absolut nici o hiba. Actiunea se desfasoara natural, fara sa fie insotita de situatii ridicole sau de personaje care nu isi justifica prezenta in film.

Sa nu uitam insa un aspect important si de laudat, despre care nu aveam cum sa nu mentionez, acela ca TRON: Legacy reprezinta debutul regizoral al lui Joseph Kosinski (si ce debut!).

SEXY datorita celor doua prezente feminine din film, Quorra (Olivia Wilde) si Gem (Beau Garrett), care efectiv iti taie respiratia inca din prima clipa in care le vezi.

Am sa inchei cu recomandarea ca, inainte de a va duce la TRON: Legacy, sa va faceti timp sa vedeti si prima parte (pentru a avea o imagine cat mai completa asupra universului Tron), dar si cu indemnul de a va duce sa vedeti filmul la sala IMAX, pentru ca veti avea o experienta inedita.

De altfel am sa fiu sincer si am sa va zic ca experienta IMAX a contat cred 10% din impresia finala pe care am avut-o despre acest film.

Enjoy, because I did!


Pe platourile de filmare: Garrett Hedlund, Steven Lisberger (regizorul TRON-ului din 1982), Jeff Bridges si Joseph Kosinski (regizorul actualului TRON: Legacy).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top