You are here
Home > Featured > Tri-interviu cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta

Tri-interviu cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta

Scoala de actorie infiintata de Dragos Bucur, in asociatie cu Alexandru Papadopol si Dorian Boguta, isi redeschide portile pe 20 septembrie 2010, cu o noua sesiune de ateliere de actorie de film.
 
Actorii profesionisti, dar si amatorii se pot inscrie, pana pe 17 septembrie, la cursurile care te invata ca actoria nu tine numai de talent si noroc, ci si de stapanirea, la perfectie, a tehnicii si disciplinei necesare pe platoul de filmare.
 
Cursurile vor incepe pe 20 septembrie 2010 si se vor incheia pe 20 februarie 2011.
 
Dupa ce, in cadrul primei sesiuni, cursantii au invatat meserie de la invitati precum regizorul Radu Muntean sau directorul de imagine Vivi Dragan Vasile, in urmatoarele luni, la atelier vor participa actorii Mircea Albulescu si Andi Vasluianu si regizorii Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Tudor Giurgiu si Constantin Popescu.

Mai multe detalii despre atelier, inscriere si program, gasiti pe siteul scolii, http://www.actoriedefilm.ro/.

CineFan a stat de vorba cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta despre ce a insemnat primul curs, intr-un tri-interiu exclusiv marca Cinefan.ro

Foto de Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

Emanuel Lazarescu: Suneti la finalul primului curs… Cum a fost?
Dragos Bucur
: A durat trei luni… (rade)… Si eu sunt multumit. Mi se pare ca rezultatul efectiv, adica cele trei scurt metraje Paul Negoescu, Vladimir Dembinski si Ticuta Popescu (Constantin Popescu – n.r.) dovedesc faptul ca s-a lucrat ok la cursurile astea. Iar faptul ca acesti regizori au vazut niste actori pe care, probabil ii vor lua in urmatoarele filme, inseamna inca o confirmare. Pe langa filmele in sine. Eu sunt multumit.

Alexandru Papadopol: Sunt foarte multumit si este surprinzator ce progrese au putut sa faca. Nu neaparat ca am fi noi extraordinari de buni profesori, ci datorita faptului ca s-au dedicat. Si ca este un lucru care a reusit sa-i uneasca pe toti. Toti cursantii nostri s-au imprietenit intre ei, toti vor acum sa se inscrie pentru urmatorul curs (rade). Si au scapat de inhibitii, ceea ce este cel mai important. Ei nu mai facusera asa ceva. Dupa cum ai vazut, au facut niste filme extraordinar de bune, precum cel al lui Vladimir Dembinski. Si de asemenea au reusit sa cunoasca niste oameni care au lucrat in domeniul filmului. Unii dintre ei, mari personalitati ale filmului – cum este Vivi Dragan Vasile. Si au reusit sa vada cam cum e la film. Acum ceea ce stim sigur este ca nici unul dintre cursantii nostri nu va fi nepregatit pe platoul de filmare.

Dorian Boguta: A fost frumos. Dar, cel mai important – a fost util. A fost util si s-a vazut asta in film. Cum zice si Dragos, unii regizori au pus deja ochii pe cursantii nostri. Cel mai important e rezultatul. Si la inceput cand Dragos a propus – a fost un act de curaj. Asta ne-au spus si cursantii – ca am avut curaj. Am avut curaj, dar mai ales dorinta. Este ceva ce facem din placere si sa ne simtim bine. Iti spun sincer, pe langa ce au invatat cursantii – si sper ca au invatat – lumea o sa judece filmele. Pentru ca o sa le vada. Si pe langa asta am invatat si noi ceva. Sigur. Stand trei luni si filmand – pentru ca noi am filmat trei luni – actoria se invata filmand. Si nefiind nici o scoala de actorie de film in Romania a fost o noutate, ca sa zic asa si un lucru foarte util – parerea mea.

Dragos Bucur.

Ca o finalitate a acestui curs, au iesit trei scurt metraje. Ce viata vor avea ele? Le va vedea cineva? Vor pleca in festivaluri?
Dragos Bucur
: Scopul scolii noastre, sau workshopurilor, cursurilor, cum vrei tu… nu a fost realizarea unor scurt metraje. Dar eu cred ca rezultatul pe care l-ai vazut in seara asta, aceste scurt metraje – si n-am de ce sa ma laud, ca nu sunt regizorul lor, sunt un fel de producator impreuna cu Papi si cu Doru – dar eu cred ca filmele astea trei pot fi linistit prezentate in orice festival de film de scurt metraj. Mie nu mi-ar fi jena sa-l arat nicaieri in lume.

Dorian Boguta: Nu-mi imaginam niciodata ca azi pot sa ma bucur… nu pentru rezultatul in calitate de actor… ci intr-un fel pentru cel in calitate de producator. E un sentiment foarte placut…

Alexandru Papadopol.

Alexandru Papadopol: Si mai e ceva… cu aceste filme s-au intamplat cam cum era la Teatrul Cassandra… mai tii minte in anul 4, venea publicul in sala si mai existau profesori care spuneau “dragii mei, sa stiti ca acesta este un exercitiu de actorie, sa nu uitam ca ei sunt studenti”.

Dragos Bucur: Da, da, da corect, corect, corect.

Alexandru Papadopol: …“este un exercitiu de actorie… Vesti vedea un spectacol, dar el este in cadrul unei Universitati. El este presupus ca fiind un exercitiu de actorie”. Asa as spune si eu, aceste filmulete au pornit ca niste exercitii de actorie pentru cursantii nostri. Si bucuria noastra este cu atat mai mare, cu cat ele s-au transformat in scurt metraje care pot face oricarui festival.

Dorian Boguta: Ne laudam cam mult (rade). Stii care e lucrul cel mai important? Cursul care l-am facut noi acuma, ne-a dat posibilitatea sa facem cursul 2.

Dragos Bucur: Da, corect.

Dorian Boguta: E pasul pentru urmatorul, care este deja facut. Avem deja multe cereri pentru a se inscrie la curs.

Dragos Bucur: Chestia cu multumirile e cam desuet, dar eu chiar vreau sa le multumesc lui Paul, lui Vladimir si lui Ticuta ca eu intrat intr-o chestie de genul asta. Pentru un regizor nu este usor sa intre intr-un proiect ca asta pentru care nu si-a facut el castingul, nu are la dispozitie o productie adevarata, lucrurile sunt semi-improvizate, lucreaza in mare parte cu amatori… si au intrat si ne-au sustinut. Eu chiar le multumesc!

Dorian Boguta.

Ce se va intampla cu editia 2? Cand va incepe si care sunt conditiile, daca sunt oameni care doresc sa se inscrie…
Dragos Bucur
: Va incepe pe 20 septembrie si informatiile se pot gasi pe www.actoriedefilm.ro. Si va dura 4 luni, nu 3.

Dorian Boguta: Ne-am dat seama pe parcurs ca patru luni e mai bine decat 3 luni. Am vazut si reactia cursantilor si nu vor fi 3 ore, ci 4… vor fi mai multi cursanti…

Dragos Bucur: O sa avem si mai multi invitati. In cursul asta am avut asa: Andi Vasluianu – actor, Alexandru Radu – monteur, Cristi Prisecaru – cascador, Radu Muntean si Ticuta Popescu – regizori si Vivi Dragan Vasile si Alex Traila – operatori. Probabil ca vor fi ceva mai multi invitati la cursul 2. Dorim sa chemam si un sunetist, pentru ca sunetul este foarte important. Si am vrea ca incet-incet sa devina un pic international. Sa aducem si oameni din afara care sa predea. Folosindu-ne de cunostintele pe care ni le-am facut fiecare in ultimul timp.

Multumesc mult si multa bafta!
Multumim si noi!

One thought on “Tri-interviu cu Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta

  1. Da Romania este mica,dar nici nu ma gandeam ca cineva ar avea o astefel de idee de a infiinta scoala actoriei de film,o scoala interesanta dar si foarte benefica.Sunt multe persoane care au dorinta de a se axa pe aceasta profesie si presupun ca inscrierile cresc din ce in ce mai mult.Eu sunt o mare amatoare a actoriei,si dorinta de a deveni actrita este arzatoare,inca de mica visam si speram ca acest vis sa se schimbe, deoarece creadeam ca acest vis nu se v-a indeplini niciodata,dar nu am incetat sa visez,inca mai am o speranta.
    Da si acesta este comentariul meu:))Cam lung dar sper sa fie luat in considerare.
    Felicitari celor care au infiintat aceasta scoala!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top