You are here
Home > Featured > Timishort: Competitie 1

Timishort: Competitie 1

Ieri au fost prezentate primele scurt metraje din competitia Festivalului International de Film Timishort, grupate intr-un calup de 4 filme.

Astfel, de la ora 19,00 la Cinema Timis din Timisoara am vazut cateva interesante, care mi-au atras atentia. Iata cate ceva despre fiecare dintre ele:

wagah

Wagah (Germania / India 2009, 13 min – r. Supriyo Sen)
Filmul prezinta un eveniment ce are loc noapte de noapte la granita dintre India si Pakistan – o parada a militarilor-gardieni – vazuta prin ochii a trei copii care vand DVD-uri in timpul evenimentului.

Un film foarte simpatic, cu muzica in stiluri indiene, dar si cu niste personaje extrem de amuzante care a facut deliciul spectatorilor de la Timishorts. Un prim film bun din competitie.

albertswinter

Iarna lui Albert / Albert’s Winter (Danemarca 2009, 30 min – r. Andreas Koefoed)
Povestea unui pusti de 8 ani a carui mama este bolnava si face chimioterapie. Albert nu vrea sa vorbeasca despre asta, iar in acest timp parintii il inscriu la o scoala de muzica. Fundalul evenimentelor este o iarna friguroasa, de unde si titlul filmului.

Un film care se vrea emotionant, dar nu reuseste sa trezeasca in noi un sentiment de empatie cu personajul principal, si ne plictiseste peste masura cu lungimea lui nejustificata (30 min!).

slitage

Semintele Toamnei / Slitage (Seeds of the Fall) (Suedia 2009, 17 min – r. Patrik Eklund)
O comedie dementiala despre un cuplu de varsta mijlocie ce au o relatie lipsita de pasiune.
Un eveniment neprevazut (un buldozer care le intra pur si simplu in casa) reuseste sa-i scoata din starea de amorteala. Unde mai punem si propunerea ciudata venita din partea vecinilor lor… Toate astea fac sa li se dea efectiv toata viata peste cap.

Splendid filmat, cu poane vizuale si textuale este cel mai bun si amuzant film vazut pana acum la Timishort. El a reusit sa amuze o sala intrega aici la Cinema Timis. Absolut superb si preferatul meu de pana acum!

timi

Timi (Romania 2009, 12 min – r. Cristi Iftime)
Primul film romanesc din competitia Timishort este o drama filmata in alb-negru compusa dintr-un singur cadru-secventa.

In ea, un barbat si o femeie aflati la mare, se pregatesc sa iasa cu vecinii la o terasa. Pe pat, in spatele lor doarme Timi, un baiat de 8 ani care la pranz a facut o criza de nervi la restaurantul unde au fost.

Pe parcurs, aflam care este relatia dintre cele trei personaje si atunci totul devine mult mai clar. Frumos filmat si bine jucat de cei doi actori principali (tatal este interpretat de Adrian Titieni) filmul a reusit sa trezeasca interesul spectatorilor prin subiectul abordat.

Regizorul a fost prezent la final unde a raspuns intrebarilor publicului spectator.

Maine, despre celelalte calupuri vazute.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top