You are here
Home > Featured > The A-Team: Pentru Echipa de Soc nu exista Plan B!

The A-Team: Pentru Echipa de Soc nu exista Plan B!

Am fost saptamana trecuta cu inima indoita la o vizionare interna cu The A-Team / Echipa de Soc. Spun „cu inima indoita” pentru ca am fost si sunt un mare fan al serialului si aveam emotii de la noul film produs de 20th Century Fox si regizat de Joe Carnahan (Smokin’ Aces / Asii din maneca).

Am avut insa marea surpriza sa descopar ca filmul este cu mult peste ce ma asteptam. Este o ecranizare foarte fresh a unui serial extrem de iubit si apreciat de fani, o ecranizare care face cinste (si asta se intampla rar!) serialului original.

theateam_film

The A-Team / Echipa de Soc 2010.

Povestea a ramas in mare la fel. Un grup de soldati ai Fortelor Speciale sunt condamnati pentru o crima pe care n-au comis-o. Ei vor evada si vor incerca sa-si dovedeasca nevinovatia, aducandu-i pe cei vinovati in fata justitiei.

Filmul incepe in forta cu prezentarea celor patru „veterani” cu cativa ani in urma. Numai Hannibal si Fatosul sunt impreuna, iar drumurile lor se vor intersecta cu BA si Murdock  devenind in scurt timp Echipa Alpha cu care ne-am obisnuit.

Filmul continua dupa 8 ani si 80 de misiuni indeplinite cu succes de cei 4 deveniti o echipa invincibila care poate rezolva orice.

echipele

Ce mi-a placut foarte mult la Echipa de Soc varianta 2010 este ca a fost fidela serialului. In serial, echipa fusese acuzata de jaful unei banci din Hanoi. Era o misiune ordonata de generalul Morrison, dar alibiul lor nu a putut fi verificat pentru ca generalul fusese asasinat in timp ce echipa era in misiune. In sezonul 5 al serialului ei chiar au fost judecati pentru asasinarea generalului, fapt de care nu erau vinovati.
 
La fel se intampla si in film. Echipa primeste misiunea de a recupera un set de matrite folosite la printarea banilor falsi de catre Irakieni. La intoarcere insa, Morrison este asasinat si ei adusi in fata justitiei si judecati pentru crima pe care nu au comis-o.

Se respecta foarte mult din istoria si situatiile din serial, si asta e un lucru pentru care merita sa-i multumim lui Joe Carnahan. El ne-a adus Echipa la cinema in acest secol al vitezei in forma maxima.

theateam_serial

The A-Team / Echipa de Soc 1983.

Serialului The A-Team (creat de Frank Lupo si Stephen J. Cannell) a rulat la televiziune in SUA in perioada 1983-1987 si a totalizat 98 episoade (5 sezoane).

La noi The A-Team a fost difuzat abia in 1998 de catre TELE 7 abc sub numele de Echipa de Soc, iar apoi reluat de Pro Cinema sub numele nou (si cam tampitel) de Echipa de Elita.

Daca in serial i-am avut pe George Peppard, Dwight Schultz, Dirk Benedict si Mr. T., in filmul din acest an rolurile sunt preluate de: Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley si Quinton “Rampage” Jackson.

Una peste alta, Echipa de Soc este cel mai inventiv, ingenios, amuzant si entertaining film vazut in acest an la cinema. Pacat ca americanii sunt atat de tembeli incat sa nu-si dea seama ca filmul asta e distractia garantata pentru o seara la cinema…

Fanilor The A-Team, precum si cinefililor pasionati de filme de actiune meseriase: acordati o sansa Echipei de Soc. Nu veti regreta!

P.S. Nu plecati din sala de cinema si ramaneti la intreg genericul de final! Veti avea o surpriza placuta la final! 🙂

Lasă un răspuns

Top