You are here
Home > Cannes > Tamara Drewe: O comedie marca Stephen Frears

Tamara Drewe: O comedie marca Stephen Frears

Marti de la 16,45 am fost la Sala Lumiere pentru a vedea noul film regizat de Stephen Frears, Tamara Drewe, prezentat la Cannes in selectia oficiala, in afara competitiei.

tamaramovie

Tamara Drewe (Marea Britanie 2009, r, Stephen Frears, 1h 49 min).
Noua comedie regizata de britanicul Stephen Frears (High Fidelity, The Queen, Cheri) este o poveste a carei actiune se petrece intr-un mic orasel din Anglia, populat in marea majoritate de scriitori sau scriitori in devenire.

Aici, o fosta adolescenta revine pentru a vinde casa mamei sale care a murit. Aceasta intoarcere in orasul natal va naste insa o serie de invidii, scandaluri si barfe in mica comunitate de “artisti”.

Tamara este interpretata de noua vedeta britanica Gemma Arterton (care a aparut de curand in Quantum of Solace, Clash of the Titans si The Prince of Persia).

Chiar daca in Quantum of Solace si Clash of the Titans a fost foarte stearsa, ea recupereaza in Tamara Drewe cu un rol principal care ii vine manusa si unde ne dovedeste ca poate sa se descurce cu un personaj destul de dificil de interpretat.

Frears reuseste din nou sa ne aduca o poveste foarte amuzanta, emotionanta si umana in care majoritatea personajelor sunt fascinante. 

Filmul este inspirat de romanul grafic cu acelasi nume al lui Posy Simmons (foto).

tamarabd

Primit cu multa caldura la Cannes, si cu o atmosfera incredibila la proiectia oficiala (reactii sonore la secventele cheie si aplauze nesfarsite) Tamara Drew pot spune ca este alaturi de Another Year al lui Mike Leigh cel mai bun film vazut la Cannes in acest an (exceptand cele doua pelicule romanesti Marti, dupa Craciun si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu care mi-au placut si ele enorm de mult).

Inainte de conferinta de presa am reusit sa-i iau un autograf lui Stephen Frears (foto mai jos).

Deplasare realizata cu sprijinul Romanian Film Promotion.

Foto de Cristofor Lazarescu / CineFan.ro / Toate drepturile rezervate.

stephenfrears

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top