You are here
Home > Featured > Takers: Fura si fugi, dar fa-o cu stil!

Takers: Fura si fugi, dar fa-o cu stil!

Takers / Fura si fugi m-a atras inca de cand am vazut primul trailer si asta in principiu gratie actorilor prezenti in film. In randurile de mai jos, nu am de gand sa propun acest film la Oscar, dar nici la Zmeura de Aur.

Numele regizorului (John Luessenhop) probabil ca nu o sa va sune cunoscut si este si normal, deoarece are doar 2 filme la activ (Lockdown si Takers) insa cu siguranta printre protagonisti o sa ii recunoasteti pe Matt Dillon, Jay Hernandez, Paul Walker sau Idris Elba.

Ce mi-a placut la film? Scenele de actiune, rolul facut de Jay Hernandez si pe alocuri muzica. Ce nu mi-a placut?… sincer, nu stiu ce nu mi-a placut insa nu pot sa il trec in evidenta mea de filme, ca fiind unul de cinci stele.

Este de notat faptul ca in film se incearca anumite schimbari de directie, menite sa te sustraga de la ideea principala a filmului, o idee care dealtfel este des intalnita: cativa hoti (in cazul de fata unii chiar foarte stilati) comit la anumite intervale de timp, jafuri planuite cu mare grija pana la cele mai mici detalii.

Fireste ca prin peisaj se plimba si o “ea” , in cazul de fata Zoe Saldana (intr-un rol super-secundar), care nu face altceva decat sa agite spiritele in membrii bandei si sa complice si mai mult lucrurile.

Poate ca la capitolul de minusuri, ar fi faptul ca vom regasi doua clisee constant prezente in filmele de acest gen, mai exact posibilitatea hotilor de a da un ultim jaf, care sa fie si cel mai mare de pana atunci si bineinteles, nu putea lipsi eternul politist super dedicat slujbei lui (atat de dedicat, incat isi neglijeaza familia, divorteaza, etc).

Una peste alta, filmul nu este rau, ba chiar cred ca l-as mai revedea si peste ceva vreme (sa nu va ganditi la cateva luni).

Chiar v-as recomanda sa il si achizitionati pe Blu-Ray sau DVD, deoarece intr-un fel, merita. De ce zic asta? Pentru ca sunt sigur, ca uneori aveti chef de un film simplu, fara prea mari pretentii dar care e menit sa te relaxeze. Sa nu stai sa judeci fiecare “problema de scenariu” sau sa analizezi fiecare actor in parte…

Am sa inchei cu inca un plus al filmului, o chestie care mi-a placut destul de mult. Exista un moment in care este adus “un omagiu” filmului The Italian Job / Jaf in stil Italian si care sunt sigur o sa va placa si voua.

Enjoy, because I did!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top