You are here
Home > Berlinale > Dragos Bucur si Shooting Stars 2010: Cei 10 care au cucerit Berlinul

Dragos Bucur si Shooting Stars 2010: Cei 10 care au cucerit Berlinul

Cei 10 actori europeni selectionati sa participe la programul Shooting Stars, ce are loc in perioada 13-15 februarie in cadrul Berlinalei, printre care se numara si Dragos Bucur, au fost prezentati, intr-o conferinta de presa, ce a avut loc astazi la Berlinale.

Cei zece actori sunt Edward Hogg (Marea Britanie), Lotte Verbeek (Olanda), Pihla Viitala (Finlanda), Michele Riondino (Italia), Anders Baasmo Christiansen (Norvegia), Dragos Bucur (Romania), Zrinka Cvitesic (Croatia), Agata Buzek (Polonia), Krystof Hadek (Cehia) si Anais Demoustier (Franta).

Cei 10 actori vor fi premiati, luni, in cadrul unei gale intitulate Shooting Stars Awards, prezentata de Studio Babelsberg.

Prezent la conferinta, directorul Festivalului International de Film de la Berlin, Dieter Kosslick a primit un cos cu specialitati culinare din toate tarile care au reprezentantii in program. “Ma bucur ca anul acesta ati ales in program fete frumoase si baieti care arata ciudat”, a declarat Kosslick.

Dragos Bucur: Este bine pentru mine ca actor ca cinematografia romana e in centrul atentiei, pentru ca asta reprezinta o oportunitate. Cel mai probabil, succesul cinematografiei romane are legatura cu revolutia si cu schimbarile, avem noi regizori, noi scenaristi, noi actori.

La intrebarea care sunt actorii preferati, Dragos Bucur i-a mentionat pe Mircea Albulescu si Victor Rebengiuc si a adaugat ca “nu sunt atat de cunoscuti la nivel international, dar sunt doi dintre cei mai buni actori din Romania”, in timp ce la capitolul regizori el i-a numit pe Radu Muntean si Corneliu Porumboiu.

Dragos Bucur: Am fost in cateva din cele mai importante filme romanesti nu pentru ca sunt cel mai cunoscut actor din tara, pentru ca sunt altii mult mai buni decat mine, ci pentru ca sunt foarte tehnic, stiu lumini, sunet, si e foarte usor pentru un regizor sa lucreze cu mine, pentru ca inteleg foarte bine ce vrea de la mine. Inainte de fiecare film facem repetitii cam 3-4 saptamani, astfel ca ajungi sa iti dezvolti foarte tare partea tehnica. Dar nu cred ca voi ajunge niciodata „de partea cealalta”.

Proiectul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion) si este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Dragos Bucur este cel de-al treilea actor din Romania, dupa Maria Popistasu (in 2007) si Anamaria Marinca (in 2008), selectionat in cadrul acestui prestigios program international.

De-a lungul anilor, programul Shooting Stars a lansat carierele internationale ale unor nume precum Rachel Weisz, Moritz Bleibtreu, Cecile de France, Daniel Bruhl, Melanie Laurent, Daniel Craig, Kelly Macdonald, Thure Lindhardt, Franka Potente, Eduardo Noriega, Ludivine Sagnier, Jeremie Renier si Jasmine Trinca.

shootingstars1

Shooting Stars 2010 la Berlinale.
In randul din spate: Edward Hogg, Michele Riondino, Dragos Bucur, Agata Buzek, Krystof Hadek.
Randul din fata: Lotte Verbeek, Pihla Viitala, Anders Baasmo Christiansen, Zrinka Cvitesic, (Anais Demoustier nu era sosita inca la momentul facerii pozei).
Foto de si © Eric Vernazobres.

shootingstars2

One thought on “Dragos Bucur si Shooting Stars 2010: Cei 10 care au cucerit Berlinul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top