You are here
Home > Featured > Scott Pilgrim este De neoprit, iar pentru asta merita Medalia de Onoare!

Scott Pilgrim este De neoprit, iar pentru asta merita Medalia de Onoare!

Cred ca titlul articolului ar trebui sa fie totodata si sloganul pentru urmatoarea saptamana cinematografica (12-18 Noiembrie 2010). De ce spun asta? Pentru ca din cele 4 premiere, 3 sunt fac parte din categoria “must see”.

In primul rand, il avem pe Michael Cera intr-o nebunie de film, Scott Pilgrim vs. the World / Scott Pilgrim impotriva tuturor, care surprinde prin modalitatea originala a regizorului de a “pune in scena” o poveste aparent banala.

Un tanar se indragosteste nebuneste, iar pentru a ii castiga inima ei, trebuie sa plateasca un pret “dureros”. La propriu! Trebuie sa se lupte cu fiecare dintre cei 7 fosti prieteni ai alesei inimii lui. Magia filmului consta in colajul ametitor de scene realizate cu inventivitate de catre Edgar Wright (in cazul de fata regizor / scenarist) si Michael Bacall (scenarist). Il consider pur si simplu cel mai inventiv/original film al anului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va si placa obligatoriu.

Mai departe trecem la mult asteptatul Unstoppable / De neoprit. Un tren scapat de sub control, deplasandu-se cu peste 100Km /ora si care ameninta un oras linistit din sudul Pennsylvaniei.

Filmul este foarte reusit din toate punctele de vedere: al scenariului (Mark Bomback), al actorilor (Denzel Washington, Chris Pine si Rosario Dawson) si nu in ultimul rand al regiei (Tony Scott).

Sunt sigur ca nu veti iesi din sala dezamagiti, deoarece cred ca Unstoppable poate fi considerat printre cele mai bune filme de actiune /suspans ale anului.

Despre Medalia de Onoare ar fi de spus multe, insa acum nu vreau sa fac recenzie, vreau doar sa va indemn sa va duceti la acest film, pentru ca merita! Vineri 12 Noiembrie 2010 la cinema Studio, la ora 20:00, va avea loc premiera de gala a filmului, iar apoi el va rula in “cinematografele selectate” (din pacate intr-un numar mult prea mic de spectacole).

In caz ca nu va plac recomandarile facute mai sus, aveti posibilitatea sa mergeti la Easy A / Pacatoasa, un film cu si despre adolescenti, poate putin mai “rasarit” decat filmele de gen, dar care cred eu ca nu se poate ridica la pretentiile celorlalte 3 premiere despre care am vorbit pana acum.

Enjoy, because I did!

Pentru programul complet al saptamanii, dati click aici.

4 thoughts on “Scott Pilgrim este De neoprit, iar pentru asta merita Medalia de Onoare!

  1. da, reusita inglobarea titlurilor intr-unul singur 😛 scott pilgrim e nebunesc, groaznic de…misto 😀 easy a cred ca e easy si atat:))

Lasă un răspuns

Top