You are here
Home > Featured > Road, Movie un nou hit indian la TIFF

Road, Movie un nou hit indian la TIFF

Pentru ca a plouat, luni seara proiectia din aer liber de la Ursus Open Air a fost mutata la Cinema Republica.

Astfel am ramas la Republica pentru a vedea un film indian (dupa acelea de care am scris mai pe larg vazute la Berlin si Cannes in acest an). Dar nu orice fel de film indian, ci unul care sparge tiparul productiilor bollywoodiene cu care este obisnuit publicul roman: Road, Movie, in regia lui Dev Benegal.

roadmovie

Road, Movie (SUA / India 2009, r. Dev Benegal, 1h 35 min).
Road, Movie este povestea lui Vishnu, un tanar plin de viata, care de-abia asteapta sa scape de afacerea pe butuci a tatalui sau, un producator de ulei de par.

“Biletul” sau de libertate se dovedeste a fi un vechi camion, pe care Vishnu trebuie sa-l duca prin desert pana intr-un oras de pe malul marii, unde a fost vandut unui muzeu local.

roadmovie2

Dar in timpul calatoriei, descopera ca nu conduce o rabla, ci o veche caravana cinematografica… Pe drum Vishnu ia trei calatori: un pusti care s-a saturat sa tot fie chelner, un fost actor de strada si o frumoasa tiganca, alaturi de care va rataci pe intinderile de pamant sterp.

Calatoria lor va deveni cu atat mai aventuroasa cand vor fi atrasi in cursa de niste politisti corupti… unde pentru a scapa vor trebui sa le faca acestora o serie de proiectii cinematografice!

roadmovie1

Extrem de amuzant si cu un joc al actorilor care te fascineaza, Road, Movie este un fel de Caravana Cinematografica a lui Titus Muntean impins inspre… road movie…

Pentru fanii filmelor indiene “mai altfel” acesta este o adevarata desfatare. Nu lipsesc nici vreo 2-3 piese indiene pe coloana sonora a filmului care te binedispun (am ramas la tot genericul de final pentru a le asculta).

roadmovie3

Acest film este inca o dovada ca cinematografia indiana poate sa produca extrem de multe genuri de film (de la acestea mai “de arta” pana la succesele comerciale cu actori de prima mana) si se pare ca in anii viitori vom vedea din ce in ce mai multe astfel de filme in cadrul festivalurilor.

Asta nu poate decat sa ne bucure, mai ales daca sunt filme atat de emotionante, amuzante si care au ceva de spus.

Nu pot sa nu-mi aduc aminte aici, ca tot la TIFF cu trei ani in urma vedeam un alt film indian care a spart toate tiparele si toate topurile de incasari din multe tari unde a fost prezentat: Om Shanti Om (comedia regizata de Farah Khan cu ShahRukh Khan in rolul principal).

roadmovie4

2 thoughts on “Road, Movie un nou hit indian la TIFF

  1. interesanta , foarte interesanta prezentare .
    sper sa ajung sa-l vad si eu si apoi sa mai comentam.

Lasă un răspuns

Top